Čin se sastao sa Rudenkom u Pekingu

Izvor: B92, 25.Jun.2023, 13:00

Čin se sastao sa Rudenkom u Pekingu

Kineski ministar spoljnih poslova Ćin Gang sastao se danas u Pekingu sa zamenikom ruskog ministra inostranih poslova Andrejem Rudenkom.

"Kineski državni savetnik i ministar spoljnih poslova Ćin Gang ,sastao se u Pekingu sa zamenikom ruskog ministra inostranih poslova Andrejem Rudenkom i razmenio mišljenja o odnosima Kine i Rusije, kao i o međunarodnim i regionalnim pitanjima od zajedničkog interesa", navodi se u saopštenju kineskog Ministarstva spoljnih poslova objavljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na sajtu Ministarstva, preneo je TAS S.

Kinesko Ministarstvo nije iznelo druge detalje o sastanku dvojice diplomata.

Kako je naveo Rojters, ne zna se kada je Rudenko stigao u Peking, niti da li je njegova poseta Kini, ključnom savezniku Rusije, odgovor na očiglednu pobunu pripadnika privatne vojne grupe "Vagner".

Kina tek treba da javno prokomentariše pobunu u Rusiji, dodala je agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.