Čavušoglu najavio nastavak trilateralnih susreta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2021, 13:58

Čavušoglu najavio nastavak trilateralnih susreta

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu najavio je danas u Sarajevu nastavak rada u okviru trilaterala Turska, BiH i Hrvatska i Turska, BiH i Srbija i izrazio uverenje da ti susreti umnogome utiču na region.

Čavušoglu je rekao da će 18., 19. i 20. juna u Antaliji biti održana dva značaja skupa - jedan u okviru procesa saradnje jugoistočne Evrope na nivou lidera i ministara spoljnih poslova, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prvi put će u Antaliji biti organizovan, kazao je, diplomatski forum na kojem će učesnici biti fizički prisutni.

Čavušoglu, koji se u Sarajevu sastao sa članovima Predsedništva BiH, izjavio je nakon razgovora sa svojom BiH koleginicom biserom Turković, da Turska podržava teritorijalni integritet BiH, te da aktuelni izvesni 'non pejperi' nisu dobri posebno za BiH i njenu stabilnost.

Čavušoglu je sa Turković razgovroa i o izgradnji autoputa između Sarajeva i Beograda, ali i o aktuenim dešavanjima u BiH i regionu.

Čavušoglu je rekako da su u poslednje vreme aktuelni postali izvesni non pejperi koji su štetni pogotovo po BiH, njenu stabilnost i integritet, ali i po regiju i celu Evropu.

Stava je da ti anonimni papiri koji su plasirani, o čemu je, kaže, razgovarao i tokom posete Sloveniji, ne mogu biti korisni.

Čavušoglu je pozvao lidere u BiH da se umesto na non - pejpere usredsrede na pozitivne projekte poput izgradnje autoputa ka Beogradu, preneli su sarajevski mediji.

"U Srbiji se već izvode radovi, a i u BiH se čine koraci da se to realizuje u smislu potpisivanja ugovora sa izvođačima radova ili sporazuma i verujemo da će to biti uskoro završeno", rekao je šef turske diplomtije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Non pejper štetan po celu Evropu"

Izvor: B92, 05.Maj.2021

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu najavio je danas u Sarajevu nastavak rada u trilateralama Turska, BiH i Hrvatska i Turska, BiH i Srbija...On je izrazio uverenje da ti susreti umnogome utiču na region...Čavušoglu je rekao da će 18, 19. i 20. juna u Antaliji biti održana dva značajna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.