Izvor: B92, 15.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CVIJANOVIC UPUTIO OTVORENO PISMO NUNS

Beograd -- Glavni i odgovorni urednik nedeljnika "Blic njuz" Zeljko Cvijanovic uputio je u sredu otvoreno pismo predsedniku Komisije za zastitu novinara Nezavisnog udruzenja novinara Srbije (NUNS) Draganu Janjicu povodom optuzbi clana ove Komisije i kopredsednika Socijaldemokratske partije Zarka Koraca zbog teksta ovog nedeljnika o izgradnji i rekonstrukciji autoputeva u Srbiji. Cvijanovic navodi da je Korac pisanje Blic njuza "grubo diskvalifikovao" tvrdeci da ono "lici na politicki pamflet" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da ne sadrzi "nijednu konkretnu cinjenicu".

"Obavestavam Vas da je g. Korac, inace clan Vase Komisije, govorio na konferenciji za stampu svoje partije i tamo, gle cuda, najavio dalje poteze Komisije za zastitu novinara o slucaju pritisaka na Blic njuz", naveo je Cvijanovic u pismu, isticuci da je "posebno uvredljivo da je Korac nasao za "politicki interesantno" to sto je u zastitu Blic njuza stao funkcioner Demokartske stranke Srbije Dragan Marsicanin. "Nalazim da je ovim istupom narusena objektivnost i nezavisnost Komisije, i tu cu stvar morati da smatram definitivnom ukoliko mi ne odgovorite na tri pitanja. Prvo: da li Komisija stoji iza reci Koraca, koji se ne obazire na politicke pritiske na News, vec nas grubo diskvalifikuje. Drugo, da li to znaci da nam g. Korac savetuje da pisemo na nacin koji se nikako nece dopasti g. Marsicaninu i da li je to uslov da obezbedimo podrsku g.

Koraca", navodi se u pismu. "Trece: molim Vas da nas obavestite koji Zarko Korac je 15. maja diskvalifikovao News: Zarko Korac, potpredsednik Vlade Srbije, Zarko Korac, clan Kabineta zaduzen za medije, Zarko Korac, predsednik SDP, ili Zarko Korac, clan Komisije za zastitu novinara", dodaje se u pismu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.