ČUDO U BLACU: Lik Bogorodice u stablu!

Izvor: Kurir, 01.Feb.2013, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČUDO U BLACU: Lik Bogorodice u stablu!

Prizor na drvetu, kažu, podseća na lik Bogorodice koja u ruci drži dete

BLACE - Na drvetu posečenom u blizini Đavolje varoši, dvojica Blačana Slobodan Petrović i Vidosav Đurković su prilikom njegovog cepanja primetili u unutrašnjosti stabla lik Bogorodice.

Oni kažu da je lik Božjom rukom naslikan i da ih je podsetio na slučaj od pre par godina, kada se takođe u stablu drveta u obližnjem selu Vbovcu pojavio lik nalik svecu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Kasnije je na tom mestu sagrađena i svetinja. Neverovatan prizor na drvetu, kažu, podseća na lik Bogorodice koja u ruci drži dete, a sličnog mišljenja su i ostali njihovi prijatelji koji su to isto imali prilike da vide.

- Dok smo cepali bukovo stablo mašinom za cepanje drva, stablo je puklo na više delova a ostalo je ovo parče na kome smo uočili lik. Nismo stručni da bilo šta kažemo ali nas kao laike podseća na lik Bogorodice sa detetom u naručju. Naravno, pravu istinu reći će stručnjaci i osobe koje su kompententne za to - kaže Vidosav, naglašavajući da je stablo posečeno u neposrednoj blizini Đavolje varoši.

Slobodan Petrović, koji je prvi primetio na stablu neobičan lik, koji i njega podseća na lik sveca, kaže da je ostao bez glasa i dodaje da ga je začudio kada je drvo prilikom sečenja pucalo na više delova a izdvojilo se deo sa neobičnim likom.

Predskazanje u snu

Slobodan Petrović i Vidosav Đurković su noć pre nego što su uočili neobičan lik u stablu drveta, imali čudne snove.

- Pre nego što smo uključili mašinu za cepanje drva prepričavali svoje neobične snove, koje smo prethodne noći sanjali. Kako još nismo vešti u radu na cepaču za drva, obojica smo jedan drugom predočili da budemo oprezni, jer smo pretpostavili da će nam se nešto neobično desiti, pričaju oni.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lik Bogorodice u stablu drveta?

Izvor: BanjalukaLive.com, 01.Feb.2013

Na drvetu posječenom u blizini Đavolje varoši, dvojica Blačana Slobodan Petrović i Vidosav Đurković su prilikom njegovog cijepanja primjetili u unutrašnjosti stabla lik Bogorodice. Oni kažu da je lik Božjom rukom naslikan i da ih je podsjetio na slučaj od prije par godina, kada se takođe...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.