Borelj želi u Moskvu zbog Navaljnog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2021, 17:43

Borelj želi u Moskvu zbog Navaljnog

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je danas da želi da poseti Moskvu kako bi razgovarao o pritvoru koji je određen opozicionom lideru Alekseju Navaljnom, ali i o tome da sankcije Rusiji zbog toga nisu jedini moguć odgovor.

"Nismo protiv pritiska, ali pritisak mora biti odmeren", rekao je Borelj u intervjuu za Rojters.

"Imali smo sankcije, može biti još sankcija. Ali, sankcije same po sebi nisu politika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sankcije su alat i osim sankcija morate nastaviti da dopirete i razgovarate izražavajući svoje stanovište", istakao je Borelj.

On je rekao da se više zalaže za direktnu diplomatiju sa Moskvom.

"Međunarodna politika nije stvar okrivljavanja, već je stvar traženja rešenja", naglasio je visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost.

Borelj je rekao da je imao otvoreni poziv ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova da poseti Moskvu, a da su sadašnje okolnosti učinile takvo putovanje neophodnijim nego ikada ranije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU ZABRINUTA ZA NAVALJNOG Borelj želi u Moskvu zbog lidera opozicije

Izvor: Blic, 19.Jan.2021

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj izjavio je danas da želi da poseti Moskvu kako bi razgovarao o pritvoru koji je određen opozicionom lideru Alekseju Navaljnom, ali i o tome da sankcije Rusiji zbog toga nisu jedini moguć odgovor.

Nastavak na Blic...

Borelj: „Severni tok 2“ je privatni projekat koji EU ne može da opstruiše

Izvor: Vostok.rs, 20.Jan.2021, 09:58

Evropska komisija je uvek negirala značaj gasovoda „Severni tok 2“ za EU, ali to je privatni projekat koji EK ne može da opstruiše, izjavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj.. „Radi se o projektu koji je osmislio konzorcijum privatnih preduzeća. Komisija je više puta ukazivala...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.