Boban Marković večeras sprema šou

Izvor: Blic, 16.Avg.2009, 02:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boban Marković večeras sprema šou

Od srede kada je počeo ovogodišnji „Siget" festival u Budimpešti, glavni grad Mađarske je centar muzičkih zbivanja u ovom delu Evrope, a fotoreporter „Blica" je na licu mesta mogao da se uveri da je ovo jedan od najzanimljivijih festivala u Evropi. Po procenama organizatora, na „Szigetu 09" koji se završava večeras, bilo je oko 385.000 posetilaca.

Budući da se festival koji se održava na ostrvu Obudaj često poredi sa „Egzitom" zanimljivo je navesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nekoliko činjenica – „Sziget" ima dužu tradiciju i veći budžet od novosadskog festivala, traje pet dana a verovatno najveća razlika je u satnici – na primer, na „Mejn stejdžu" na „Szigetu" program počinje u 15 časova, a zvezda večeri zatvara program koncertom koji počinje u 21.30 časova kada u Novom Sadu ljudi tek počinju da dolaze na Tvrđavu. Razlikuju se i cene karata, petodnevni komplet za budimpeštanski festival je, u zavisnosti od datuma kupovine, koštao od 120 do 156 evra, a sa uračunatim boravkom u kampu od 150 do 188 evra. Dnevna karta košta 42 evra, a upola cene (21 evro) je moguće kupiti i noćnu kartu koja važi od 23 časa uveče.

Prethodnih dana na „Mejn stejdžu" su nastupili „Snow Patrol", Lili Alen, „The Ting Tings", „Block Party", „Primal Scream", „The Prodigy", „Klaxons", „Manic Street Preachers", „Placebo"... a prava ludnica se očekuje večeras kada će koncert održati fenomenalni američki bend „Faith No More" koji se ponovo okupio nakon višegodišnje pauze.

Poslednjeg dana festivala, program na „Vorld mjuzik stejdžu" će zatvoriti Boban Marković koji će nastupiti sa svojim orkestrom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.