BoDžo je postao brod koji tone

Izvor: B92, 06.Jul.2022, 11:47

BoDžo je postao brod koji tone

London -- Britanski ministar za brigu o deci i porodici Vil Kvins podneo je danas ostavku, nakon što su to juče učinili ministri zdravlja i finansija.

U pismu ostavke Kvins je napisao je da "sa velikom tugom i žaljenjem oseća da nema izbora osim da podnese ostavku" na mesto ministra za decu i porodicu, prenosi Rojters.

On je naveo i da su mu iz Dauning strita davali netačne izveštaje kada je poslat na više intervjua u ponedeljak ujutro.

Kvins je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su ga "kategorički" uverili da premijer Boris Džonson nije znao ni za kakve konkretne pritužbe na račun Krisa Pinčera, pre nego što ga je postavio na funkciju u kabinetu, a po njegovim rečima "ovo uveravanje je bilo neistinito".

Britanski ministri zdravlja i finansija, Sadžid Džavid i Riši Sunak podneli su juče ostavke na funkcije u britanskoj vladi zbog, kako su obrazložili, nagomilanih izazova i gubitka poverenja u premijera.

Ostavke su usledile nakon što se Džonson izvinio, kako je rekao, za grešku, jer nije shvatio da je bivši ministar Kris Pinčer nepodoban za posao u vladi nakon što su protiv njega podnete optužbe za nedolično seksualno ponašanje.

Kris Pinčer, čija je uloga bila da održava disciplinu medju torijevskim članovima parlamenta, podneo je ostavku u pismu koje je krajem juna uputio Borisu Džonsonu, a zatim ga je Konzervativna partija suspendovala zbog incidenta koji je izazvao u pijanom stanju, u kojem je navodno pipao dvojicu muškaraca na jednom događaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.