Blinken: Hvala Albaniji

Izvor: B92, 28.Nov.2022, 13:14

Blinken: Hvala Albaniji

Državni sekretar SAD Entoni Blinken uputio je čestitku albanskom narodu povodom obeležavanja 110. godišnjice od proglašenja nezavisnosti.

Blinken je naglasio da je podrškom Ukrajini Albanija pokazala liderstvo i hrabrost, preneo je portal Kosovo online pisanje prištinske štampe.

"Sjedinjene Države su imale čast da rade zajedno sa Albanijom u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, dok vi nastavljate da dajete snažan doprinos na globalnoj sceni“, rekao je Blinken.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako je Blinken naglasio, Sjedinjene Države sa ponosom slave 100. godišnjicu diplomatskih odnosa SAD i Albanije i širokog i snažnog partnerstva koje su zajedno izgradile.

Za SAD "vredni doprinosi Albanije kao saveznika u NATO pomažu da Alijansa ostane jaka, spremna i odlučna".

"SAD takođe zahvaljuju Albaniji na partnerstvu i podršci u premeštanju Avganistanaca. Bajdenova administracija će ostati posvećena podršci Albaniji na njenom transatlantskom putu", rekao je Blinken.

Američki sekretar je u čestitki naveo da SAD i Albanija zajedno rade na borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

"Da obezbedimo energiju uz unapređenje naše zajedničke klimatske agende za Evropu i da ojačamo sajber odbranu", naveo je Blinken.

Blinken je dodao da SAD ponosne što stoje rame uz rame sa albanskim narodom.

"Počinjemo sledeći vek naših odnosa i ponosni smo što stojimo rame uz rame sa albanskim narodom“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.