Bitka za Košare - 21 godina

Izvor: B92, 09.Apr.2020, 12:37

Bitka za Košare - 21 godina

Na današnji dan pre 21 godinu, započela je bitka na Košarama na jugoslovensko-albanskoj granici.

Borba je trajala 67 dana i odnela je 108 života.

Borba na Košarama započela je 9. aprila u ranim jutarnjim satima, kada je OVK napala državnu granicu Savezne Republike Jugoslavije iz pravca Albanije.

Cilj im je bio da se razdvajanjem i razbijanjem jedinica Vojske Jugoslavije između Đakovice i Prizrena spoje sa snagama OVK u Metohiji.

Borbe su trajale sve do 14. juna 1999. godine, kada se Vojska Jugoslavije posle Kumanovskog sporazuma povukla sa Kosova i Metohije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zoran Vlašković: Heroji sa Košara još bez obeležja

Izvor: KMnovine.com, 09.Apr.2020

Navršava se 21 godina od herojske odbrane Košara 9. aprila 1999. godine na srpsko - albanskoj granici. Sećanje na slavne branioce još živi u narodu....    .Karaula Košare 11. februara 2011. godine, poklekla pod tovarom NATO bombi    .Tekst i foto: Zoran Vlašković....Na...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.