Bile su to burleskne predstave

Izvor: B92, 20.Apr.2012, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bile su to burleskne predstave"

Rim -- Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni rekao je da su njegove razuzdane zabave bile "burleskne predstave".

On je ovo izjavio u pauzi sudskog procesa koji se vodi protiv njega zbog optužbi da je imao seks sa maloletnom prostitutkom.

Te zabave Berluskoni je opisao kao "elegantne večere" u atmosferi "radosti, vedrine i druželjubivosti". Posle večere bi, kako je rekao, njegove gošće igrale u "burlesknim predstavama", prenosi AFP.

Manekenka Imane Fadil >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je izjavila je tokom svedočenja u ponedeljak da su striptizete prerušene u časne sestre plesale za Berluskonija, a da je ona prilikom svog prvog odlaska na jednu od tih žurki dobila 2.000 evra u kešu od Berluskonija.

U pauzi suđenja, Berluskoni je novinarima rekao da nije plaćao ženama za svedočenje, već za izdržavanje "zato što su im životi uništeni ovim suđenjem" i da je oko 30 žena na ivici egzistencije zbog ovog sudskog procesa jer su neke izgubile posao ili momke zbog pritiska medija.

"Njihova jedina greška je što su prihvatile moj poziv za večeru", rekao je on i dodao da je skandalozno što država troši novac na jedno ovakvo "besmisleno" suđenje.

Berluskoni je optužen da je platio za seks sa 17-godišnjom Marokankom Karimom El-Mahrug, poznatijom kao Rubi, što oboje poriču.

Danas su svedočili policajci koji su bili na dužnosti te noći u maju 2010. godine kada je 17-godišnja Rubi uhapšena zbog krađe 3.000 evra.

Berluskoni je lično intervenisao da se ona pusti rekavši policajcima da je ona rođaka bivšeg egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka, ali je policija nakon provere utvrdila da to nije tačno, prenosi Rojters.

On je danas ponovio da je bio ubeđen da je maloletna Rubi Mubarakova rođaka i da mu je nje bilo žao.

"Pričala mi je o svom teškom životu, kako ju je porodica proterala jer je odlučila da pređe u katoličanstvo. Priča koju mi je ispričala bila je dirljiva, ali kad sam saznao da je Marokanka, a ne Egipćanka, više nisam hteo da čujem za nju", rekao je Berluskoni.

Protiv Berluskonija se vode još dva sudska postupka u Milanu - jedan zbog poreske utaje i drugi za odavanje službenih tajni.

Iako je nekoliko puta osuđivan zbog korupcije i pronevere, sve pesude protiv Berluskonija su oborene ili proglašene zastarelim.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.