Beograd da razmotri i podelu Srbije

Izvor: TvojPortal.com, 23.Maj.2011, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd da razmotri i podelu Srbije

PREŠEVO, 23. maja 2011. (Beta) - Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa rekao je u ponedeljak da bi Srbija u slučaju podele Kosova morala da bude spremna da će opštine Preševo, Bujanovac i Medvedja tražiti da se priključe Kosovu.


"Državni vrh Srbije se poziva na pragmatičnost kada predlaže podelu Kosova, ali ako žele da budu 100 odsto pragmatični moraju da razmišljaju i o podeli Srbije jer će zahtev Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medvedje u tom slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << automatski biti priključenje Kosovu", kazao je Mustafa agenciji Beta.
Mustafa, koji je i lider Demokratske partije Albanaca, rekao je da je zahtev za pripajanje Preševa, Bujanovca i Medvedje Kosovu, ukoliko dodje do njegove podele, ozvaničen još januara 2006. godine, na platformi koju su usvojili svi albanski odbornici iz te tri opštine na prvoj zajedničkoj sednici.Ostatak vesti pročitajte na linku

beogradSrbijaKosovopresevoPodela Kosovaragmi mustafapodela srbije

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.