Beku oduzeli novine?

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jul.2011, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beku oduzeli novine?

Komisija za hartije od vrednosti ograničila upravljačka prava firmama Milana Beka koje poseduju 62,42 odsto akcija "Novosti“

Komisija za hartije od vrednosti saopštila je da su tri kompanije Milana Beka većinski vlasnici kompanije "Novosti".

- Firme "Ardos", "Trimaks" i "Karamat" poseduju 62,42 odsto akcija "Novosti" - saopštila je Vesna Vuijić iz Komisije za hartije od vrednosti. Ona kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da Beko ima dve mogućnosti - ili da objavi ponudu za preuzimanje akcija "Novosti“ od malih akcionara, ili da deo svog paketa proda i smanji udeo vlasništva na četvrtinu.

Ona kaže da navedeni koraci moraju biti preduzeti u naredna tri meseca, a ponuda za preuzimanje što pre, jer je to bila i zakonska obaveza Bekovih firmi još u periodu kad su kupovane akcije "Novosti“ na berzi, u toku 2006. godine. Dok se to ne dogodi, Komisija sprovodi privremenu meru kojom je ograničila upravljačka prava "Ardosu“, "Trimaksu“ i "Karamatu“ na 25 odsto ukupnih glasova, koje će važiti do objavljivanja ponude za preuzimanje manjinskog paketa ili prodaje akcija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.