Izvor: B92, 05.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bećaj optužen zbog nepoštovanja suda

Hag -- Albanac sa Kosmeta Beća Bećaj izručen je Haškom tribunalu zbog optužbe za nepoštovanje Tribunala.

Bećaj je optužen za nepoštovanje suda, odnosno zastrašivanje svedoka koji treba da se pojave na suđenju bivšim komandantima Oslobodilačke vojske Kosova Fatmiru Ljimaju, Hajredinu Baljaju i Isaku Musljiuu.

Bećaj, koji je u srodstvu s Musljiuom, na prvom pojavljivanju pred Tribunalom treba da se izjasni o optužnici koja ga tereti za nepoštovanje suda, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nepoštovanje suda u pokušaju i podstrekavanje na nepoštovanje suda. Optužnica tereti Bećaja da je pretnjama, zastrašivanjem i nuđenjem mita pokušao da utiče na svedoke ili potencijalne svedoke u vezi s predmetom "Ljimaj i drugi".

Optužnicu je 21. oktobra podigla glavni tužilac Tribunala Karla del Ponte, a Bećaj je uhapšen 2. novembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.