Bata Živojinović u kritičnom stanju

Izvor: B92, 05.Jul.2012, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bata Živojinović u kritičnom stanju

Beograd -- Srpski glumac Velimir Bata Živojinović i doživeo je moždani udar i nalazi se u bolnici "Sveti Sava", gde mu se lekari bore za život.

Živojinović je u bolnicu primljen u utorak uveče, potvrđeno je za Betu u toj bolnici. Njegovo stanje je i dalje kritično.

List Press je objavio da je Živojinović (79) doživeo težak moždani udar i da se nalazi u Specijalnoj bolnici za lečenje cerebrovaskularnih bolesti " >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sveti Sava". Izvor lista je rekao da glumac nije u komi, ali je njegovo zdravstveno stanje veoma ozbiljno.

"Za dva dan, koliko leži u bolnici, teško je prognozirati da li će preživeti ili ne, ali zasad mu je zdravlje dosta ugroženo. Pospan je i teško komunicira", kaže taj izvor za Press.

Jedan od velikana srpskog glumišta doživeo je srčani udar u oktobru 2006. godine, a bolovao je i od gangrene koju je pre tri godine izlečio na Kubi.

Kako se navodi, zbog infarkta srce mu je oštećeno, krvni sudovi su mu u lošem stanju, a uz to je i dijabetičar, što dodatno otežava situaciju. Srećom, od gangrene koji je ranije lečio, nema ni traga.

Živojinović je rođen u selu Koraćica pod Kosmajem 1933. godine. Debitovao je na filmu 1955. godine ulogom u "Pesmi sa Kumbare", a zatim je snimio više od 250 filmova i serija. Status je potvrdio ulogom u filmu "Valter brani Sarajevo", zbog čega je postao legenda, ne samo na prostoru SFRJ, već i u Kini.

Bavio se i politikom – bio je poslanik Socijalističke partije Srbije u nekoliko mandata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bata Živojinović imao moždani udar

Izvor: Mondo, 05.Jul.2012

Jedan od najpoznatijih srpskih glumaca Velimir Živojinović (79) doživeo je težak moždani udar i lekari se bore za njegov život.

Nastavak na Mondo...

Legenda u teškom stanju: Bata Živojinović u bolnici

Izvor: S media, 05.Jul.2012

Bata Živojinović (79), slavni srpski glumac, doživeo je moždani udar i trenutno se nalazi u Specijalnoj bolnici za lečenje celebrovaskularnih bolesti "Sveti Sava", saznaje S media portal...Bata opet pobedio bolest!..Bata Živojinović dobija nagradu za životno delo..Bata Živojinović na HRT-u...

Nastavak na S media...

Bata zivojinovic u kriticnom stanju

Izvor: Radio Centar 987, 05.Jul.2012

Beograd -- Srpski glumac Bata zivojinovic doziveo je mozdani udar i nalazi se u bolnici Sveti Sava, gde mu se lekari bore za zivot, pise Press.Medjutim, uprkos svim naporima konzilijuma vrhunskih leka..

Nastavak na Radio Centar 987...

Bata Živojinović imao moždani udar u kritičnom je stanju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Jul.2012

Srpski glumac Velimir Bata Živojinović doživio je moždani udar i nalazi se u bolnici "Sveti Sava", gdje mu se ljekari bore za život, ali kako prenose mediji, uprkos svim naporima konzilijuma vrhunskih ljekara, prognoze su obeshrabrujuće. Živojinović (79) je, objavio Press, težak moždani...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Bata Živojinović imao moždani udar

Izvor: Večernje novosti, 05.Jul.2012

Slavni glumac Velimir Bata Živojinović (79) doživeo je je moždani udar i smešten je u bolnici "Sveti Sava". Njegovo zdravstveno stanje je ozbiljno

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.