Barič skoro ceo evakuisan

Izvor: RTS, 17.Maj.2014, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barič skoro ceo evakuisan

Gotovo svi stanovnici Bariča su evakuisani. Za stanovnike Bariča otvoren novi centar za trijažu i prijem evakuisanih u Ulici Blagoja Parovića 56 na Košutnjaku. Spasilačke ekipe proveravaju da li su svi evakuisani. Poplavni talas kod Bariča stiže oko 18.30 i 19 časova.

17.40 - Vrh poplavnog talasa stiže kod Bariča između 18.30 i 19. časova, rekao Predrag Marić. 

17.00 - Barič, 90 odsto stanovništva evakuisano, javlja izveštač RTS-a. 

16.20 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << - Apel: potrebno dodatno angažovanje lekara i medicinskog osoblja, koji se mogu javiti na broj 011/ 715 74 79. 

15.30 - Stigli prvi evakuisani stanovnici Bariča u zgradu DIF-a u Beogradu.  

14.00 - Barič mora biti evakuisan do 17 časova, kada se očekuje vrh poplavnog talasa, saopštio je MUP.

13.00 - Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije dao je nalog da se evakuišu stanovnici Bariča. 

Trka sa vremenom traje u Bariču. Zbog nadolaženja reke oko 13 časova doneta naredba o hitnoj evakuaciji Bariča kod Obrenovca. Vrh poplavnog talasa dolazi oko 18.30 i 19 časova.

Policija obilazi sve kuće u Bariču i proverava da li su ljudi evakuisani, dok one koji još nisu napustili svoje domove ili nemaju prevoz, policija prevozi svojim vozilima. U Bariču je veliki broj policajaca.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, mole se građani da se ne opiru i da slušaju savete Žandarmerije i specijalaca.

Štab za vanredne situacije Beograda saopštio je da je za stanovnike Bariča otvoren novi centar za trijažu i prijem evakuisanih u prostorijama Fakulteta za fizičku kulturu u Ulici Blagoja Parovića 56 na Košutnjaku.

Zbog prodora vode i nadiranja poplavnog talasa, isključena je trafostanica Barič i radi bezbednosti bez električne energije su ostala domaćinstva u ovom naselju, saopštava EPS.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, koji je sa novosadskim spasiocima čamcem obišao Obrenovac, poručio je da iz te beogradske opštine treba da odu svi "jer nema drugog načina da spasimo ono što je najvrednije, a to su ljudski životi". 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Barič uspešno evakuisan

Izvor: RTS, 17.Maj.2014

Barič je prazan. Svi stanovnici tog mesta su uspešno evakuisani pred poplavni talas, saopštio MUP. Za stanovnike Bariča otvoren novi centar za trijažu i prijem u Ulici Blagoja Parovića 56 na Košutnjaku. ..17.55 - Barič je uspešno evakuisan, a bazna postrojenja su pod kontrolom, saopštio je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.