Barbika: Film sa Margo Robi i Rajanom Goslingom osvaja društvene mreže

Izvor: B92, 06.Apr.2023, 15:56

Barbika: Film sa Margo Robi i Rajanom Goslingom osvaja društvene mreže

Društvene mreže su poludele posle objave trejlera za film o jednoj od najčuvenijih lutaka svih vremena.

Posle raznovrsne karijere kao astronautkinje, kuvarice, bolničarke, skejterke, učiteljice, pčelarke i sirene, krajnje je vreme da se Barbika okuša i kao filmska zvezda.

Igrani film o najslavnijoj lutki na svetu, u kojem glume velike zvezde, uskoro stiže u bioskope i to je već jedna od letnjih premijera o kojoj se već najviše govori.

Najavljen još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2017. godine, film je doživeo nekoliko izmena glumačke postave i razna odlaganja, ali je konačno spreman da stigne na velike ekrane u julu.

Tizer trejler objavljen je početkom nedelje, a istovremeno je izazvao osećaj mučnine u prodavnici slatkiša i pokrenuo lavinu briljantnih mimova.

Možda bi bilo brže nabrojati glumce koji se ne pojavljuju u Barbiki.

Margo Robi i Rajan Gosling se možda pojavljuju u glavnim ulogama Barbike i Kena, ali tu postoji mali problem: u svetu lutaka ne postoji samo jedna Barbika, već ih ima na stotine.

Kao posledica toga, u filmu se pojavljuje i pop zvezda Dua Lipa (koja igra Barbiku sirenu), Nikola Kohlan iz Bridžertona (diplomatska Barbika) i Ana Kruz Kejn (vrhovna sutkinja Barbika).

Isa Re iz Nesigurne igraće predsedničku Barbiku, dok će zvezda Seksualnog obrazovanja Ema Meki tumačiti Barbiku sa Nobelovom nagradom iz fizike.

Glumac iz Doktora Hua Nkuti Gatva preuzeo je ulogu Kena sa gitarom, dok će se Skot Evans iz Samo jednog života pojaviti kao Ken sa kaubojskim šeširom.

Među drugim zvezdama su britanski glumac Kingsli Ben-Adir (još jedan Ken), Kejt Mekinon iz Subotom uveče uživo (još jedna Barbi) i zvezda iz Tik, tok… Bum! Aleksandra Šip (još jedna Barbi, ovaj put spisateljica).

Emerald Fenel iz Krune glumi Midž, Barbikinu najbolju prijateljicu, a Majkl Sera iz Džuno pojavljuje se kao Kenov prijatelj Alan.

Ljudske likove će igrati glumica iz Ružne Beti Amerika Ferera, glumac iz Elfa Vil Ferel zvezda iz Stet iznajmljuje stanove Džejmi Demetriu i Konor Svindels iz Seksualnog obrazovanja.

Helen Miren biće glas naratorke, jer... što da ne?

Za Oskara nominovana rediteljka Greta Gervig dobila je zadatak da prenese ovu detaljno osmišljenu konfekciju na velike ekrane.

Ova tridesetdevetogodišnjakinja najpoznatija je po režiji filmova kao što su Bubamara, u kojoj su glumili Serše Ronan, Lori Metkalf i Timoti Šalame, a doneo joj nominaciju za Oskara za najbolju režiju.

Ona je 2019. godine režirala rimejk Malih žena, u kom je ponovo sarađivala sa Ronan i Šalameom, uz Emu Votson, Florens Pju i Loru Dern.

Ovaj film joj je doneo drugu nominaciju sa Oskara, ovaj put za adaptirani scenario.

Ali Gervig je i sama glumca, a pojavljivala se u filmovima Franses Ha, Žene iz 20. veka i, najskorije, Beli šum.

Ovaj potonji režirao je njen partner i filmski stvaralac Noa Baumbah, sa kojim je zajedno napisala scenario za Barbiku.

Nego šta.

Ali ako patite od rodofobije (strah od ružičaste boje), sad je pravi trenutak da prekinete skrolovanje/čitanje.

Puki broj zvezda koje se pojavljuju u filmu i plakati sa likovima objavljeni za svakog ponaosob, inspirisali su neke urnebesne mimove na društvenim mrežama.

Filmski studio Vorner anticipirao je ludilo, pripremivši internet stranicu koja omogućava obožavaocima da ubace sebe na plakate u vreme objavljivanja trejlera.

Naravno, niko je nije koristio za to.

Umesto toga, korisnici Tvitera zamislili su druge neočekivane likove koji bi mogli da se pojave u Barbikinom filmskom univerzumu.

U naše favorite spadaju Deni Dajer, Šiv i Kendal iz Naslednika, i Gvinet Paltrou tokom njenog skijaškog suđenja.

A šta je sa postavom Teda Lasoa?

Možda bi vam se više dopao lik Endrjua Garfilda iz Društvene mreže?

Ako ne, uvek možete da imate Arijanu Grande, Lejdi Gagu ili 12 najslavnijih likova Kejt Blanšet.

Možda jedan od najpametnijih plakata za filmske fanatike je Kilijan Marfi iz Openhajmera - referenca na činjenicu da će Barbika biti premijerno prikazana istog dana kad i nestrpljivo očekivani film Kristofera Nolana o nastanku nuklearne bombe.

Uprkos tome što su filmovi namenjeni dvema potpuno različitim ciljnim grupama, jedva čekamo dvostruku filmsku projekciju kada budu objavljeni.

Nekoliko je razloga za to - jedan su stalne izmene glumačke postave i kreativnog tima (savršeno normalno za filmsku industriju), a drugi je korona virus.

Komičarka Ejmi Šumer prethodno je odabrana da igra naslovnu ulogu, da bi odustala 2017. godine zbog preklapanja sa drugim obavezama sa snimanjem.

"Strašno mi je žao, ali jedva čekam da vidim Barbiku na velikom ekranu", izjavila je Šumer tada.

Navodno je En Hetavej bila u pregovorima da je zameni, ali je uloga na kraju otišla Margo Robi, koja je najavljena kao glavna zvezda i producentkinja filam početkom 2019. godine.

Režiseri su se takođe menjali: projekat je trebalo da predvodi Aleteja Džons, potom se pisalo o tome da bi mogao da pređe u ruke rediteljke Čudesne žene Peti Dženkins, da bi Gervig konačno preuzela rediteljsku palicu u julu 2021. godine.

Zaključavanja tokom 2020. i 2021. godine takođe su usporile proces rada na filmu.

U saopštenju objavljenom kad je dobila ulogu, Robi je izjavila: "Veoma sam počastvovana što mi je dodeljena ova uloga za koju verujem da će imati ogroman pozitivan uticaj na decu."

Ona je dodala da će film promovisati "samouverenost, radoznalost i komunikaciju" i da "ne može da zamisli bolje partnere" od Vornera i Matela, koji je napravio Barbiku.

Njene reči ukazuju na to da će film predstaviti Barbiku u pozitivnom, raznovrsnom i inspirativnom svetlu.

Robi je za Oskara nominovana zvezda filmova Ja, Tonja, Samoubilački odred i Vuk sa Vol Strita.

Ali ona se nada da će Barbika bolje proći od dva njena poslednja filma koji su razočarala na blagajnama - Vavilon i Amsterdam.

Premijera filma je zakazana za 21. jul kao zajednički projekat Vornera i proizvođača Barbike Matela.

Tizer filma objavljen u decembru počinje kao parodija klasičnog naučnofantastičnog epa 2001: Odiseja u svemiru.

Matel, osnovan 1959. godine, prethodno je izbacio animirane adaptacije kao što su Barbika u Krcku Oraščiću, Barbika kao Zlatokosa i Barbika na Labudovom jezeru.

Ali najnovija igrana verzija verovatno će biti najslavnija - i najuspešnija - Barbika koja je ikada završila na filmskom platnu.

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barbika: Film sa Margo Robi i Rajanom Goslingom osvaja društvene mreže

Izvor: Danas, 06.Apr.2023

Warner BrosMargo Robi kaže da je počastvovana pšto je izabrana da glumi Barbiku Posle raznovrsne karijere kao astronautkinje, kuvarice, bolničarke, skejterke, učiteljice, pčelarke i sirene, krajnje je vreme da se Barbika okuša i kao filmska zvezda. Igrani film o najslavnijoj lutki na svetu, u...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.