Baj-baj Buš najtraženiji model cipela

Izvor: RTS, 22.Dec.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Baj-baj Buš" najtraženiji model cipela

Turski proizvođač cipela "Bajdan", tvorac modela kojim je irački novinar gađao Buša, ne može da zadovolji narudžbine koje mu stižu iz svih delova sveta.

Ramazan Bajdan, vlasnik istanbulske fabrike cipela koja nosi njegovo ime, zaposlio je stotinu novih radnika kako bi proizveo više od 300.000 naručenih pari crnih kožnih cipela "Model 271", što je 4 puta više od njegove godišnje prodaje.

Narudžbine najviše stižu iz SAD, Velike Britanije i susednih muslimanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemalja. Oko 120 hiljada je naručeno iz Iraka, dok američke kompanije traže 18.000. 

"Model 271" je na tržištu od 1999. godine i u Turskoj se prodaje za 30 evra.

Da bi ispratio trenutno stanje na tržištu, Bajdan planira da promeni ime modela u "Baj-baj Buš", pošto je reč o obući kojom je irački novinar Muntadar al Zeidi gađao odlazećeg američkog predsednika na konferenciji za novinare u Bagdadu.

Drastično povećanje narudžbina je zabeleženo i u Siriji, Egiptu i Iranu.

"Neke od cipela mogle bi možda da završe baš kod Zaidija pošto je iranska federacija obućara ponudila da njega i njegovu porodicu doživotno snabdeva obućom", navodi britanski "Gardijan".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.