BOGOLJUB NIJE DOŠAO NA OČEVU SAHRANU

Izvor: Kurir, 24.Okt.2010, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOGOLJUB NIJE DOŠAO NA OČEVU SAHRANU

PEĆ - Bogoljub i Sreten Karić nisu došli na očevu sahranu! Janićije Karić sahranjen je juče oko podne u porti Pećke patrijaršije. Od najstarijeg Karića, čija se večna kuća nalazi između crkve i konaka nedaleko od manastirskih košnica, oprostili su se članovi porodice, prijatelji i mnogobrojne komšije Albanci

PEĆ - Bogoljub i Sreten Karić nisu došli na očevu sahranu!

Janićije Karić sahranjen je juče oko podne u porti Pećke patrijaršije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Od najstarijeg Karića, čija se večna kuća nalazi između crkve i konaka nedaleko od manastirskih košnica, oprostili su se članovi porodice, prijatelji i mnogobrojne komšije Albanci, ali ne i sinovi Bogoljub i Sreten.

U porti manastira, koji su obezbeđivali italijanski vojnici Kfora, juče nije bilo mesta ni za novinarsku ekipu Kurira. Zaustavljeni smo na spoljnoj kapiji uz konstataciju da se ne nalazimo na spisku pozvanih na sahranu. Jeromonah Ilarion rekao nam je da ne možemo u portu, čak ni da zapalimo sveću, jer to članovi porodice Karić ne dozvoljavaju.

Iako je prethodno bilo najavljeno da će opelo biti služeno u 13.30, a sahrana obavljena u 15 sati, sve je bilo gotovo u podne, zbog čega su zakasnili mnogi koji su želeli da prisustvuju tom činu.

Tek oko 15.30, kada je i poslednji član porodice Karić napustio Pećku patrijaršiju u limuzinama sa zatamljenim staklima, dozvoljeno nam je da uđemo u manastir. Međutim, vojnici su nas pre toga detaljno pretresli i privremeno nam oduzeli svu opremu.

U porti manastira zatekli smo samo nekoliko monahinja i grob Janićija Karića prekriven cvećem i vencima. Iza humke je još dogorevalo nekoliko sveća.

Bogi bio u Crnoj Gori

Kako nezvanično saznajemo, Bogoljub Karić je juče ujutru bio u Crnoj Gori, odakle je od prištinskih vlasti tražio dozvolu da helikopterom sleti u Peć. Međutim, iako mu je zahtev odobren, on se nije pojavio.

Biznismen iz Peći Nair Hairi, koji poznaje Bogoljuba Karića odmalena, jer mu je bio prvi komšija, ispričao nam je da ga je video pre dve nedelje u Peći i da to nije bio prvi put da je on dolazio u porodičnu kuću u tom gradu.

Bio sam ubeđen da će Bogoljub da dođe - rekao je Hairi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.