Izvor: B92, 04.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOB DOL PODRZAVA REFERENDUM U CRNOJ GORI

Podgorica -- Americki senator i nekadasnji predsednicki kandidat Bob Dol je uputio pismo crnogorskom predsedniku Milu Djukanovicu u kome izrazava nadu da ce americka administracija prihvatiti volju naroda Crne Gore.

"Spremni smo da uradimo sve da se bude postovan rezultat demokratskog referenduma i da se Crnoj Gori pozeli dobrodoslica u zajednici naroda", naveo je Dol u pismu. On je ocenio da "izgleda da se Crna Gora nalazi pod snaznim pritiskom Evropske unije da otkaze pripreme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za referendum i odlozi glasanje za daleku buducnost, te tako veze napredak Crne Gore za tempo koji namece iskljucivo Beograd". Dol je rekao i da "americki prijatelji Crne Gore", ukljucujuci i njega, ostaju uvereni da je iz perspektive americke politike najbolja opcija da Crna Gora "ostane na dosadasnjem kursu". "Verujemo da ce nakon pocetnih kritika Busova administracija prihvatiti vasu odluku kao svrsen cin i postovati volju naroda Crne Gore. Spremni smo da uradimo sve sto je moguce u saradnji s vasim saveznicima u Kongresu i Pentagonu da uverimo administracuju da postuje rezultate demokratskog referenduma", naveo je Dol u pismu Djukanovicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.