BLOKIRAN MAGISTRALNI  PUT KOD ZUBINOG POTOKA

Izvor: Kurir, 22.Maj.2011, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLOKIRAN MAGISTRALNI PUT KOD ZUBINOG POTOKA

ZUBIN POTOK - Privrednici iz Zubinog Potoka nastavili su danas, četvrti dan zaredom, blokadu magistralnog puta Kosovska Mitrovica-Ribariće, na deonici kod Zubinog Potoka, u znak protesta zbog hapšenja njihovog kolege Jevrema Pantelića.

Saobraćaj se i danas preusmerava na alternativne putne pravce, a iako su na sinoćnjem sastanku kriznog štaba donete odluke o radikalizaciji protesta, njihovo stupanje na snagu odloženo je do daljnjeg.

Predsednik Udruženja privrednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Zubinog Potoka Ratomir Božović izjavio je Tanjugu da je stupanje mera o radikalizaciji protesta odloženo do daljnjeg, jer su u međuvremenu obavešteni da će Kfor i Euleks u utorak 24.maja, izvesti vojnu vežbu na deonici puta Zubin Potok - Brnjak od 8 do 16 časova.

Prilikom vežbe biće blokiran put od Zubinog Potoka do administrativnog prelaza Brnjak, rekao je Božović i objasnio da su zato morali da promene odluke o radikalizaciji protesta.

On je podsetio da je krizni štab doneo odluku o potpunoj blokadi magistralnog puta Kosovska Mitrovica- Ribariće, na deonici kod Zubinog Potoka, u trajanju od po dva sata dnevno sa tendencijom produženja u zavisnosti od situacije na terenu.

Prema njegovim rečima, sutra će biti održan prošireni sastanak kome će prisustvovati predsedništvo Udruženja privrednika i lokalne strukture opštine Zubin Potok na kome će biti odlučeno o daljim potezima.

Božović smatra da je odluka o izvođenju vojnih vežbi u vreme održavanja protesta privrednika iz Zubinog Potoka još jedan dodatni vid pritiska na Srbe i pokušaj zastrašivanja ovdašnjeg stanovništva.

U akciji policije Euleksa i Kfora, pre pet dana, Jevrem Pantelić je uhapšen pod sumnjom za umešanost u organizovani kriminal.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.