BIH PRESEDAVA SAVETOM BEZBEDNOSTI UN

Izvor: Kurir, 01.Jan.2011, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIH PRESEDAVA SAVETOM BEZBEDNOSTI UN

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina od danas predsedava Savetom bezbednosti UN, što predstavlja svojevrsni raritet da predsedava zemlja u kojoj se nalazi četvrta najveća misija UN, i o kojoj se i danas raspravlja u tom istom telu.

"BiH je zapalo da u najgorem mogućem periodu dobije najveću moguću diplomatsku priliku", rekao je za Slobodnu Evropu bivši ministar spoljnih poslova BiH Mladen Ivanić.

Jednomesečno predsedavanje od 1. do 31. januara 2011. usledilo je godinu dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pošto je BiH postala nestalna članica Saveta bezbednosti UN.

Izgradnja mira, odnosno izgradnja institucija kao deo procesa izgradnje mira, tema je koju će tokom predsedavanja razmatrati Savet bezbednosti UN pod predsedavanjem BiH.

Neke od "vrućih tema" tokom jednomesečnog predsjedavanja biće situacija u Sudanu, kao i tenzije između Severne i Južne Koreje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.