Aukcija za pomoć deci

Izvor: Blic, 28.Jun.2010, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aukcija za pomoć deci

U drugom krugu aukcije „Pobedi za decu prihvatilišta“, u okviru koje se prodaju lični predmeti poznatih ličnosti, sa ciljem da se od prikupljenih sredstava napravi novi dom za najugroženiju decu širom Srbije, putem licitacije prodate su haljine Cece Ražnatović i Severine Vučković, kao i sako Zdravka Čolića.

U ovoj humanitarnoj aukciji bilo je više od 400 ponuda za predmete >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << javnih ličnosti. Licitirali su građani iz cele Srbije, ali i iz inostranstva.

- Licitacija je bila na sajtu Limunda i trajala je do juče, kada su prodate Cecina i Severinina haljina i sako Zdravka Čolića. Danas počinje treći krug, gde će sa svojim ličnim predmetima učestvovati još neke javne ličnosti. U prvom krugu, koji je završen 17. juna, prodat je dres Nemanje Vidića, čime je za novi Dom prikupljena 51 hiljada dinara – kažu u Prihvatnoj stanici „Beograd".

Zaposleni u Prihvatilištu pružaju pomoć devojčicama i dečacima uzrasta od 7 do 18 godina, 24 sata dnevno. U saradnji sa centrima za socijalni rad, Prihvatilište učestvuje u pronalaženju trajnih rešenja za zbrinjavanje i smeštaj dece koja u njoj borave.

U prvom krugu aukcije dres Nemanje Vidića suvlasnici „Pink taksija" Teodor Gaćeša i Miroslav Ranković platili su 51.000 dinara. Na kraju drugog kruga haljina Svetlane Cece Ražnatović prodata je, još uvek nepoznatom licitatoru, za 50.000 dinara. Severinina haljina prodata je za 20.113 dinara, dok je sako Zdravka Čolića plaćen 20.121 dinara. Tako je za novi dom, za najugroženiju decu u Srbiji, u prva dva kruga sakupljeno 141.234 dinara, a treći krug tek predstoji.

Samo 16 kreveta

Broj dece koja pripadaju najugroženijim kategorijama raste iz dana u dan. U Prihvatnoj stanici "Beograd” trenutno imaju samo 16 kreveta, a neophodan im je veći prostor, koji bi omogućio kvalitetniji rad sa decom. Iz tog razloga je 7. juna pokrenut projekat ”Pobedi za decu Prihvatilišta” čiji je cilj prikupljanje novca za novi dom. Promoter akcije je pevačica Nataša Bekvalac, a za učešće je potrebno registrovati se na sajtu aukcijske kuće „Limundo" www.limundo.com a sve dodatne informacije mogu se pronaći na adresi www.prihvatiliste.rs.
Pogledaj vesti o: Severina

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Počeo je treći krug aukcije Pobedi za decu Prihvatilišta

Izvor: PRObjave.com, 28.Jun.2010

Ovoga puta mališanima iz prihvatilišta svoje lične predmete poklonili su Isidora Bjelica i Vlado Georgijev. Fudbalski klubovi Partizan i Crvena Zvezda su darovali dresove sa potpisima igrača.. Akcija je organizovana kao online licitacija ličnih stvari poznatih ličnosti it sveta muzike, sporta,...

Nastavak na PRObjave.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.