Arnaut stigao u Beograd

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2010, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arnaut stigao u Beograd

BEOGRAD - Novi ambasador Bosne i Hercegovine (BiH) u Srbiji Boriša Arnaut predao je danas u Beogradu kopije akreditivnih pisama Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, potvrđeno je FoNetu u tom ministarstvu.

Prema istom izvoru, to znači da su Arnautu omogućeni radni kontakti sa Vladom Srbije, ali ne i sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem sve dok njemu zvanično ne bude predao akreditive.

Elektronski mediji podsećaju da je Arnaut u prvoj izjavi medijima po dolasku u Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao da će njegovi prioriteti biti razvijanje dobrosusedskih odnosa, otklanjanje razlika i pronalaženje zajedničkih interesa Srbije i BiH.

U protekle skoro tri godine BiH nije imala ambasadora u Beogradu, jer je Srbija odbijala da da agreman Arnautu.

Iako iz Srbije nikada nije obrazloženo zašto Arnaut prvi put nije dobio agreman, navodi Radio Slobodna Evropa, i podseća na špekulacije da je odgovoran za dodeljivanje državljanstava mudžahedinima u BiH.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.