Američki apači sleteli u Sarajevo

Izvor: B92, 18.Feb.2020, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki apači sleteli u Sarajevo

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo su sletele tri vojne letelice, a među njima bili su i jurišni helikopteri američke proizvodnje poznati kao apači.

Američki helikopteri su sleteli na sarajevski aerodrom kako bi se snabdeli gorivom na putu od Tirane do Budimpešte, prenosi portal Klix.ba

Apač ili AH-64 je verovatno jedan od najpoznatijih vojnih letelica američke proizvodnje.

Pored američke vojske, primerke letelice kompanije Hjuz, a koja je u vlasništvu Boinga, poseduju britanska, egipatska, holandska, saudisjka i druge svetske vojske.

Jedan primerak simbola američke moći košta, zavisno od "opreme" između 20 i 35 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Apači" sletjeli na aerodrom u Sarajevu

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Feb.2020

SARAJEVO - Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletjele su tri vojne letjelice, među kojima i jurišni helikopteri američke proizvodnje poznati kao "apači".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.