Alep u nemilosrdnom ambisu humanitarne katastrofe

Izvor: B92, 29.Sep.2016, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Alep u nemilosrdnom ambisu humanitarne katastrofe"

Ženeva -- Šef kancelarije UN za humanitarna pitanja Stiven O'Brajan izjavio je da je istočni Alep "upao u nemilosrdni ambis humanitarne katastrofe".

Kako navodi, broj ljudi koji su u Siriji pod opsadom povećan je sa 586.200 na 861.200.

Obraćajući se Savetu bezbednosti video-linkom iz Ženeve, O'Brajan je govorio o mračnoj slici nasilja u kojem je od 22. semptembra, kada je kratkotrajno američko-rusko primirje propalo, poginulo 320 civila, uključujući stotinu dece, a povređeno 765 osoba.

O'Brajan je rekao da pojedine osobe u Savetu bezbednosti UN dele krivicu zbog nereagovanja na situaciju u Siriji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MRAČNA SLIKA RATA U SIRIJI: Istočni Alep je “u surovom ambisu humanitarne katastrofe”, ubijeno je 100 dece!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Sep.2016

Koordinator UN za humanitarna pitanja Stiven O''Brajen upozorio je danas da se sirijski grad Alep suočava sa humanitarnom katastrofom kakva do sada nije viđena u brutalnom petogodišnjem ratu u toj zemlji, javlja AFP...O''Brajen je, obraćajući se Savetu bezbednosti putem video-linka iz Ženeve, rekao...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.