Aleksandar Berček – profesor Kosta Vujić

Izvor: Studnel.com, 04.Sep.2015, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Berček – profesor Kosta Vujić

Rođen je u Vrdniku, u vojvođanskoj opštini Irig. Završio je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Sem glume voli i prirodu, pa se pomalo bavi i ekologijom. Pored toga što je glumio u mnogim filmovima i predstavama, bio je i upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu od 21. januara 1993. do 10. maja 1997. godine. Svoju karijeru je pokrenuo početkom sedamdesetih godina. Uspehe je nizao kako sa ozbiljnim, tako i sa ulogama u komičnim komadima.
Najpoznatije >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << serije u kojima je glumio su: Stižu dolari, Otpisani, Povratak otpisanih, Balkan ekspres, Zaboravljeni, Kraj dinastije Obrenović, Porodično blago, Grlom u jagode. Velike uloge ostvario je i u filmovima: Šešir profesora Koste Vujića, Lajanje na zvezde, Ko to tamo peva, Nož, Nacionalna klasa, Dečko koji obećava, Variola vera, Igmanski marš, Glava šećera, Bure baruta, Balkanska pravila, Život je čudo, Zavet, Krugovi i mnogi drugi. 
Dobio je Zlatnu arenu 1980. godine za ulogu Miška u filmu Ko to tamo peva. Nagradu Pavle Vuisić dobio je 2001. godine, a Zlatni beočug za životno delo 2012. godine.
Izvori: opusteno.rs, sinemanija.com.

aleksandar bercekglumacna danasnji danbiografija

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.