Izvor: B92, 25.Avg.1999, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci odbijaju kompromis sa KFOR-om

Vodje Albanaca u Orahovcu danas su ponovo odbile zahtev KFOR-a da uklone barikade sa puteva i dozvole ruskim trupama u sastavu medjunarodnih snaga da se rasporede u gradu i okolini. "Generali su zeleli da nas primoraju da prihvatimo kompromis, ali mi nismo na pijaci da se cenjkamo. Mi nemamo mandat naseg naroda da to radimo", izjavio je, posle pregovora sa nemackim, ruskim i holandskim oficirima, lokalni komandant separatisticke Oslobodilacke vojske Kosova Ismet Tara, prenosi Beta. Tara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao da ce predvodnici ovog antiruskog protesta o tome razgovarati sa mestanima Orahovca i upozorio da ce "ako ne bude postovana volja naroda, situacija postati veoma napeta".

Ruski general Vadim Andrejev izjavio je da ce njegovi vojnici cekati koliko god bude potrebno za postizanje sporazuma o njihovom razmestanju u Orahovcu.Nemacki general Volfgang Zauer rekao je da Rusi nece pokusavati da na silu probiju blokadu i udju u grad.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.