Izvor: Nezavisne Novine, 16.Apr.2018, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alarm u Borcu, ugrožen opstanak

Darko Vojvodić, trener Fudbalskog kluba Borac, biće novčano kažnjen od strane čelnika kluba sa Gradskog stadiona zbog izjava nakon poraza od Slobode. U isto vrijeme upalio se i alarm u Platonovoj ulici, jer se neuspjehom u Tuzli zakomplikovala borba za opstanak.

Podsjetimo, Vojvodić je nakon meča u Gradu soli izjavio "da su stručni štab i fudbaleri u Tuzlu poslani kao ovce bez zaštite".

"U skladu sa Pravilnikom kluba, trener će biti kažnjen zbog izjava. Bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je vruća glava. On je izjavio što je izjavio. Svjestan je da to nije trebalo da se desi i prihvatio je kaznu", rekao je Vico Zeljković, potpredsjednik kluba.

Ovo je jedna od odluka čelnika kluba nakon sastanka koji je održan prije svega zbog teške situacije na tabeli. Banjalučani imaju sedam bodova više od Čelika, koji se nalazi u zoni ispadanja, a do kraja je ostalo još pet kola.

Pred finiš prvenstva stiče se utisak da je Mladost iz Doboja kod Kaknja jedina sigurna, dok je Vitez već ispao iz BHT Premijer lige BiH. Kada je u pitanju raspored do kraja prvenstva, u najtežoj situaciji su GOŠK i Borac, koji imaju da odigraju još po tri gostovanja. Borac ide na noge Čeliku, Vitezu i GOŠK-u, dok će dočekati Mladosti i na kraju Slobodu. Na Gradskom stadionu smatraju da bi pobjede nad Mladosti i Vitezom trebale da budu dovoljne.

"Situacija se prilično zakomplikovala, ali i dalje držimo sve u svojim rukama. Sloboda naredne godine slavi 100 godina postojanja, dok je u Čelik ušao inostrani kapital i sigurno je da će ti klubovi učiniti sve da i naredne sezone igraju u eliti. Smatramo da bi pobjede nad Mladosti i Vitezom trebalo da budu dovoljne za opstanak, ali idemo prvo korak po korak i želimo pozitivan rezultat u Zenici kod Čelika", izjavio je Zeljković.

Borac je od početka 2018. u bh. eliti ostvario samo jednu pobjedu i to nad Vitezom u Banjaluci. Osim toga, imaju skor od četiri poraza i pet remija.

Zeljković je istakao da Borac nema svoje ljude u N/FS BiH i da je to jedan od razloga što su nezaštićeni u nekim mečevima. Istakao je da će se po završetku sezone prvo pozabaviti izborima u Područnom fudbalskom savezu.

"Područni savez je naša kuća i odatle moramo da krenemo", zaključio je potpredsjednik Borca, koji je već nekoliko puta najavljivao vanredne izbore u ovom savezu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.