Agrokor: Štitimo srpske proizvođače

Izvor: RTS, 17.Jun.2013, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Agrokor": Štitimo srpske proizvođače

Trgovački lanac "Idea" i ubuduće će štititi interese srpskih proizvođača, saopšteno iz "Agrokora".

Kompanija "Agrokor" saopštila je da će trgovački lanac "Idea" u njenom vlasništvu i ubuduće štititi interese srpskih proizvođača.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine Srbije Dragovan Milićević rekao je da će u "Agrokorovim" prodavnicama u Srbiji, pošto preuzme slovenački "Merkator", biti manje robe domaćih dobavljača.

"Agrokor" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u saopštenju navodi da je "činjenica da se "Idea" već sedam godina bavi trgovinom u Srbiji i lako se može proveriti učešće roba iz drugih zemalja i Hrvatske u Idei".

"Više smo nego sigurni da odsada, kao ni dosada, niko neće bolje štititi interese proizvođača iz Srbije od Idee, što i ovim putem želimo ponovo da naglasimo", piše u saopštenju kompanije Agrokor dostavljenom agenciji Beta.

Agrokor je 14. juna potpisao ugovor o kupovini 53,12 odsto akcija "Merkatora".

U Srbiji je u sastavu "Agrokora" maloprodajni lanac "Idea", a u vlasništvu "Merkatora" su trgovine "Roda".

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine Srbije Dragovan Milićević rekao je da će spajanjem trgovina u vlasništvu "Agrokora" i "Merkatora" u Srbiji, biti zatvorena vrata domaćim proizvođačima.

"Veliki deo prozvoda dolaziće iz matičnih zemalja, što je normalno, jer oni nisu tu da razviju srpsku privredu nego svoju", rekao je Milićević.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.