Agresivna namera NATO

Izvor: B92, 18.Jun.2021, 19:56

"Agresivna namera NATO"

Severnoatlanska alijansa kroz vojne vežbe "Branilac Evrope 21“ pokazuje svoje agresivne namere.

To je izjavio ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov na kraju razgovora sa šefom beloruske diplomatije Vladimirom Makejem.

"Razgovarali smo o akcijama NATO-a koji pokušava da destabilizuje situaciju na našem zajedničkom evropskom kontinentu. Naravno, tekuće vojne vežbe velikih razmera ''Branilac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evrope 21'' koje i dalje traju, ocenjujemo kao demonstraciju agresivnih namera Alijanse. O tome se govorilo i tokom naših kontakata sa američkim kolegama“, naglasio je Lavrov, preneo je Sputnjik.

Vojne vežbe "Branilac Evrope 21“ imaju za cilj vežbanje raspoređivanja američkih snaga u Evropi, navodi portal Sputnjik.

U martu su u luke u Albaniji, Hrvatskoj, Nemačkoj, Grčkoj morskim putem prebačeni američka vojna tehnika i municija. Na vojnim vežbama "Branilac Evrope“ učestvuje više od 30.000 vojnika iz 25 država koje će vežbati na teritoriji 13 država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.