Advokat prevarant: Podneo u Strazburu stotine sumnjivih predmeta

Izvor: S media, 27.Jun.2012, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat prevarant: Podneo u Strazburu stotine sumnjivih predmeta

Upravni odbor Advokatske komore Beograda je, zbog tvrdnje Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu da je podneo oko 500 sumnjivih predstavki, privremeno zabranio advokatu Mihailu Petroviću da se bavi advokaturom, piše list “Novosti”.

Ova mera trajaće dok se ne okonča disciplinski postupak, kažu iz Advokatske komore Beograda.

O odluci UO obavestili smo sve sudove u Srbiji u kojima bi Petrović mogao da postupa, a uskoro ćemo obavestiti i Evropski sud >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za ljudska prava u Strazburu”, izjavio je predsednik Advokatske komore Slavko Jelovac.

"Obraz" će se žaliti sudu u Strazburu

Advokati danas ne rade - suđenja se odlažu

Povređenog advokata Vukasovića čuvaju policijski timovi

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, Petrović se tereti da je u najmanje tri postupka podneo zahtev u ime građana koji su preminuli.

Evropski sud za ljudska prava sumnjao je u autentičnost njegovog punomoćja u predmetu "Borovnjak protiv Srbije" zbog navodno lažne dokumentacije, pa mu je u martu 2010. godine, oduzeto svojstvo punomoćnika u svim zahtevima koje je podneo sudu, i istovremeno zabranjeno da ubuduće pdnosi nove predstavke.

Disciplinski tužilac Petroviću zamera i što je kancelariju prijavio u Beogradu na jednoj adresi, na advokatskom pečatu stoji druga adresa, a sve vreme je radio u Gornjem Milanovcu.

Petrović se tereti i za očigledno nesavestan rad u advokaturi i nedolično ponašanje prema sudu.

U obaveštenju koje je Strazbur poslao na adresu Ministarstva pravde navodi se i da je Petrović podneo tom sudu 11 tužbi protiv Srbije u svoje ime, iako se one odnose na druge građane.

U dopisu suda u Strazburu navodi se da je Petrović podneo sudu više od 100 predmeta u ime drugih osoba.

Najstroža kazna koja može da se izrekne advokatu je trajno gubljenje dozvole za bavljenje advokaturom.

(Novosti)

Foto: Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Advokat prevario 500 puta

Izvor: Večernje novosti, 27.Jun.2012

Mihailu Petroviću zabranjeno da se bavi advokatskim poslom. Podneo Strazburu 100 predmeta u ime drugih osoba

Nastavak na Večernje novosti...

Advokat privremeno bez sudnice

Izvor: Danas, 28.Jun.2012, 20:13

Disciplinski organi Advokatske komore Beograda konačno su posle nekoliko meseci uspeli da uđu u trag advokatu Mihailu Petroviću, koji se tereti da je Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu podneo više od 400 predmeta, od kojih je „većina sumnjivog karaktera“.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.