Izvor: B92, 29.Dec.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALBANCI NE ZALE ZA HEKERUPOM?

Pristina -- Odlazak Hansa Hekerupa sa mesta sefa misije UNMIK, i pored pohvala medjunarodne zajednice za njegov rad, medju kosovskim Albancima izazvao je malo suza, zajednicka je ocena albanskih medija na Kosovu, prenosi Rojters.

Dnevni list "Koha ditore" u uvodniku pod naslovom "Covek koji na Kosovu nije ostavio nijednog prijatelja", kaze da je Hekerup napustio Kosovo na isti nacin na koji je delovao, "striktno formalno, daleko od ociju i usiju Kosovara i bez konsultacija sa drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudima".

Glavni urednik lista Zeri Blerim Salja u svom clanku naglasio je da je jos uvek rano ocenjivati Hekerupov boravak, iako je njegovu upravu karakterisala "nesposobnost da se uklopi u kosovsko politicko okruzenje". "Ali tesko je izbeci zakljucak koji kaze da njegove greske i promasaji premasuju njegova dostignuca i uspehe", navodi Salja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.