5 idealnih gradova za odmor sa decom

Izvor: Vesti-online.com, 08.Feb.2015, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 idealnih gradova za odmor sa decom

Dolazi proleće, idealno vreme za kratki porodični odmor sa decom, delimično zbog toga što su temperature najprijatnije u ovo doba godine, ali i zato što je broj posetilaca tada značajno manji nego leti. Predstavljamo vam predlog 5 evropskih gradova u čijem otkrivanju će vaša deca uživati podjednako kao i vi.

Fantastični javni prevoz je razlog zbog kog se Berlin svrstava u vrhunske porodične destinacije. Berlin Welcome card vam omogućava 3 ili 5 dana neograničene vožnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << metroom, S-Bahn-om i gradskim autobusima. Do svake bitne atrakcije može se stići prevozom, a gradska kartica pokriva jednu odraslu osobu i troje dece do 14 godina. Savet je da posetu glavnim atrakcijama planirate na početku ili kraju radnog vremena, kada su i gužve manje.

Burgundija je poznata po svom vinu, ali srednjovekovna istorija Dižona i njegov stari gradski centar može biti veoma zanimljiv vašoj deci. Možete i zamoliti lokalce na pijaci da dozvole vašim klincima da im pomažu tokom prodaje. Posetite park Parc de la Colombière, a na trgu Place de la Libération, sedite, i dok pijete kafu uživajte posmatrajući kako se deca igraju pored fontane.

Na prvi pogled, poznate atrakcije, muzeji i spomenici Firence izgledaju toliko grandiozno da deluju pomalo zastrašujuće i odraslima. Ali uz malo istraživanja i planiranja, Firenca i renesansna istorija Italije mogu se učiniti pristupačni maloj deci. Tako, na primer, nekoliko velikih muzeja kao što su Palazzo Vecchio i Museo Galileo nude obilaske za decu, a bašte Bardini i Boboli su savršene lokacije za piknik na otvorenom. I ne zaboravite da povremeno sa svoje rute skrenete na sladoled, u ovom gradu je on jedna od najvećih turističkih atrakcija!

Kao najbolji prozor u tursku kulturu, lokalni vodiči za decu preporučuju časove grnčarije ili ebrua (stara tehnika bojenja papira), ali i tradicionalnog kuvanja. Takođe, interaktivne izložbe industrijskog muzeja Rahmi M Koç idealne su za decu, koja takođe vole i posetu podzemnoj Vizantijskoj cinsterni. Mnogi klinci biće oduševljeni činjenicom da i Turci imaju svoju varijantu pice, a za odlazak u prirodu odvezite se brodićem do ostrva Buyukada, gde možete iznajmiti bicikle ili kočiju.

Besplatni muzeji su najveći adut prestonice Ujedinjenog Kraljevstva kada se radi o porodičnom putovanju. Science Museum, Natural History Museum, Victoria and Albert Museum, British Museum, Tate Modern, National Portrait Gallery, National Maritime Museum, National Gallery, Museum of London – ulaz u sve ove muzeje je besplatan. Takođe, ukoliko je vaše dete već počelo da uči engleski jezik u školi, ovo putovanje može biti zanimljiv način da „probije led“ i zaista progovori, zato, gde god je to moguće, prepustite komunikaciju sa lokalcima njemu. Ako imate vremena, možete posetiti lokacije i filmski studio u kome je sniman serijal filmova Hari Poter, a zabavićete se i na specijalnom dečjem igralištu Diana, Princess of Wales’ Memorial Playground.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.