Tap 011
Tap 011

Tap 011 je srpska pop dens grupa, aktivna u periodima od 1994. godine do 2002. godine, i ponovo od 2011. godine kada se grupa ponovo okupila, proglašeni su za omiljenu grupu devedesetih.

U početku sastav su činili Đorđe Đole Pajović, Petar Pera Stupar, i Milan Miki Bojanić, imali su svoj naziv Tapiri.
1994. godine u sastav benda ulaze dve pevačice Ivana Pavlović Peters, i Goca Tržan, i samim tim menjaju svoj muzički pravac. Grupa je promenila ime od Tapiri u skraćenicu Tap 011, dodat je novi naziv grupe iz razloga jer su svi članovi bili iz Beograda, dok je pozivni broj za Beograd 011.

Njihov prvi album iz 1995. godine pod imenom Novi Svet, postaje najprodavaniji album zabavne muzike na našem tržištu! Sa tog albuma su se izdvojili hitovi Bunda, Opasna po život, Bez tebe, Pekara i Šume. Imali su mnogobrojne koncerte i pune hale, prva mesta na svim top listama muzike, a njihove pesme postaju svakodnevno slušane na svim radio stanicama, do dana današnjeg.

Tap 011 svoj drugi album izdaje 1996. godine pod nazivom Gaće, gde je nadmašen tiraž prvog albuma a mega hit postaje pesma Zbog tebe. Te godine osvajaju sve moguće muzičke nagrade, i ostaju na vrhu Srpske top scene. Imali su koncerte širom sveta, a 1997. godine prave hit pesmu Lesi koja je odlično prihvaćena, od strane publike. Posle dužeg čekanja konačno 1998. godine izlazi treći album pod nazivom Igra, album sa mnogo hitova među kojima su:
Dosadan dan, Okreni broj 95, Sto dana u mesecu, Mentol, i Jeti Šumadinac. Posle ovog albuma imali su još par kvalitetnih nastupa u istom sastavu a onda ih napusta Ivana koja je oformila svoj bend Negativ, a Goca Tržan započela solo karijeru.

U leto 2000. godine okuplja se grupa sa novim pevačicama Ana Štajdohar i Nataša Guberinić i 2001. godine izdaju svoj četvrti album Čudesna Ploča, najveći hit albuma je pesma Reka i Kapetan Lađe. 2002. godine izdat je i poslednji album Peti Element, te godine grupa se i razilazi.
Potpuno neočekivano na oduševljenje mnogih vernih obožavatelja januara 2011. godine grupa objavljuje da će održati oproštajni koncert prvog aprila u Beogradskoj areni.

Posle uspešno odrađenog fantastičnog koncerta grupa je odlučila da se vrati na muzičku scenu, sa novim pesmama. Koncertu je prisustvovalo preko deset hiljada vatrenih obožavatelja, porodice sa decom, hor mališana.

Mnogi su ih slušali i obožavali pre dvadeset godina i danas ih slušaju, generacije se smenjuju, i sve mlađih slušaju njihovu muziku, i mnogi su srećni što su ponovo zajedno i na okupu.

Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: B92, 11.Okt.2019, 00:08

Ivana Peters o onome što nije probala: "Eto, malo sam ja čudna"

Ivana Peters o onome što nije probala: Eto, malo sam ja čudna

Vlasnica jednog od najboljih vokala na našoj muzičkoj sceni, nekadašnja članica grupe Tap 011, ali i aktuelna članica grupe Negativ Ivana Peters, govorila je za Superženu kako održava svoj glas, u kojem uživaju svi koji vole da slušaju njenu muziku.. Ivana kaže da je redovno pevanje način da se održava glas. "Otkad znam za sebe ja sam nešto pevala. Bila sam u muzičkoj školi, pevala sam u horu, ali u dve grupe. To vam je kao kad neko redovno pere zube, ujutru...

Detaljnije >>


Izvor: Večernje novosti, 05.Sep.2019, 18:01

"Amore mio": Ana Štajdohar objavila novu pesmu

Amore mio: Ana Štajdohar objavila novu pesmu

Pevačica je tekstopisac za ovu numeru, a sa suprugom se oprobala i kao producent POP pevačica Ana Štajdohar predstavila je na svom jutjub-kanalu novu pesmu i spot "Amore mio". Supruga saksofoniste Nikole Demonje je autor teksta za ovu numeru, a muziku je komponovala zajedno sa Borisom Krstajićem, koji je bio zadužen i za aranžman....

Detaljnije >>

Izvor: Kurir, 20.Avg.2019, 00:50

GOCA TRŽAN OTKRILA TAJNU: Ivanu bih zadavila!

GOCA TRŽAN OTKRILA TAJNU: Ivanu bih zadavila!

Iskreni: Članovi grupe Tap 011 u nedelju veče na Bir festu održali koncert i prisetili se dobrih starih vremena

Detaljnije >>

Izvor: Scandal.rs, 19.Avg.2019, 22:37

SNAJPER PUCAO NA ČLANOVE GRUPE TAP 011! Drama u Bosni, bačen i SUZAVAC, ljudi pljuvali KRV

Grupa “Tap 011”, jedna od najpopularnijih bendova 90-ih, koju su činili Goca Tržan, Ivana Peters, Đorđe Pajović, Milan Bojanić i Petar Stupar, otrkili su tajnu iz zenita slave kada su u Bosni i Hercegovini jedva izvukli izvukli živu...

Detaljnije >>

Izvor: Kurir, 19.Avg.2019

CEO BEOGRAD PEVAO ZA DEJANA ČUROVIĆA: Tap 011 pesmu posvetili preminulom fudbaleru! Evo šta je Goca Tržan poručila legendi Partizana (VIDEO)

CEO BEOGRAD PEVAO ZA DEJANA ČUROVIĆA: Tap 011 pesmu posvetili preminulom fudbaleru! Evo šta je Goca Tržan poručila legendi Partizana (VIDEO)

Grupa "Tap 011" nastupila je u nedelju uveče na beogradskom "Bir festu", a jednu pesmu posvetila je preminulom Dejanu Čuroviću.

Detaljnije >>

Izvor: Story, 19.Avg.2019

TAP 011 nastupom ODUŠEVIO publiku, a evo kako su izgledale Goca i Ivana (foto)

TAP 011 nastupom ODUŠEVIO publiku, a evo kako su izgledale Goca i Ivana (foto)

Cela postava grupe Tap 011 nastupila je sinoć na Beer festu u Beogradu.   Svojim performansom oduševili su publiku odličnim raspoloženjem, dok su se svo petoro potrudili da energičnim nastupima atmosferu dovedu do usijanja. Nizali...

Detaljnije >>