Tap 011
Tap 011

Tap 011 je srpska pop dens grupa, aktivna u periodima od 1994. godine do 2002. godine, i ponovo od 2011. godine kada se grupa ponovo okupila, proglašeni su za omiljenu grupu devedesetih.

U početku sastav su činili Đorđe Đole Pajović, Petar Pera Stupar, i Milan Miki Bojanić, imali su svoj naziv Tapiri.
1994. godine u sastav benda ulaze dve pevačice Ivana Pavlović Peters, i Goca Tržan, i samim tim menjaju svoj muzički pravac. Grupa je promenila ime od Tapiri u skraćenicu Tap 011, dodat je novi naziv grupe iz razloga jer su svi članovi bili iz Beograda, dok je pozivni broj za Beograd 011.

Njihov prvi album iz 1995. godine pod imenom Novi Svet, postaje najprodavaniji album zabavne muzike na našem tržištu! Sa tog albuma su se izdvojili hitovi Bunda, Opasna po život, Bez tebe, Pekara i Šume. Imali su mnogobrojne koncerte i pune hale, prva mesta na svim top listama muzike, a njihove pesme postaju svakodnevno slušane na svim radio stanicama, do dana današnjeg.

Tap 011 svoj drugi album izdaje 1996. godine pod nazivom Gaće, gde je nadmašen tiraž prvog albuma a mega hit postaje pesma Zbog tebe. Te godine osvajaju sve moguće muzičke nagrade, i ostaju na vrhu Srpske top scene. Imali su koncerte širom sveta, a 1997. godine prave hit pesmu Lesi koja je odlično prihvaćena, od strane publike. Posle dužeg čekanja konačno 1998. godine izlazi treći album pod nazivom Igra, album sa mnogo hitova među kojima su:
Dosadan dan, Okreni broj 95, Sto dana u mesecu, Mentol, i Jeti Šumadinac. Posle ovog albuma imali su još par kvalitetnih nastupa u istom sastavu a onda ih napusta Ivana koja je oformila svoj bend Negativ, a Goca Tržan započela solo karijeru.

U leto 2000. godine okuplja se grupa sa novim pevačicama Ana Štajdohar i Nataša Guberinić i 2001. godine izdaju svoj četvrti album Čudesna Ploča, najveći hit albuma je pesma Reka i Kapetan Lađe. 2002. godine izdat je i poslednji album Peti Element, te godine grupa se i razilazi.
Potpuno neočekivano na oduševljenje mnogih vernih obožavatelja januara 2011. godine grupa objavljuje da će održati oproštajni koncert prvog aprila u Beogradskoj areni.

Posle uspešno odrađenog fantastičnog koncerta grupa je odlučila da se vrati na muzičku scenu, sa novim pesmama. Koncertu je prisustvovalo preko deset hiljada vatrenih obožavatelja, porodice sa decom, hor mališana.

Mnogi su ih slušali i obožavali pre dvadeset godina i danas ih slušaju, generacije se smenjuju, i sve mlađih slušaju njihovu muziku, i mnogi su srećni što su ponovo zajedno i na okupu.

Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Blic, 23.Mar.2021, 18:42

"Ne sviđa mi se pesma, kad ne budu ZARAĐIVALE DOVOLJNO..." Goca Tržan o devojkama iz "Hurricane": "Vučićka je sve prošla, a ova mala nije"

Goca Tržan je bila članica grupe "Tap 011", a trenutno najpopularnija grupa na našim prostorima jeste "Hurricane" koja će nas predstavljati...

Detaljnije >>

Izvor: 011vodič.com, 17.Mar.2021, 09:11

Ivana Peters objavila svoje fotografije nastale pola sata pre nego što je doživela infarkt

Ivana Peters objavila svoje fotografije nastale pola sata pre nego što je doživela infarkt

Pevačica rok benda “Negativ” Ivana Peters pre šest godina suočila se sa ozbiljnim zdravstvenim problemom, kada je nekoliko trenutaka pred emisiju koja se emitovala na RTS-u doživela infarkt.Nekadašnja pevačica pop grupe “Tap 011” danas je sa svojim fanovima na društvenoj mreži Instagram podelila nekoliko fotografija nastalih pred snimanje emisije, a potom i slike pošto je napustila bolnicu. Ivana se zahvalila ljudima koji su joj pružili podršku tokom lečenja i naglasila da nikada...

Detaljnije >>

Izvor: Story, 04.Mar.2021, 14:59

Nikad iskreniji Tap 011: Evo kako smo rasturili bend

Nikad iskreniji Tap 011: Evo kako smo rasturili bend

Grupa Tap 011 je bila jedna od najpopularnijih pop dens sastava na našim prostorima, sada su se vratili na "velika vrata" i prisećaju se raznih situacija o kojima se u medijima pričalo.

Detaljnije >>

Izvor: Story, 04.Mar.2021

Nikad iskreniji članovi Tap 011: Evo kako smo rasturili bend

Grupa Tap 011 je bila jedna od najpopularnijih pop dens sastava na našim prostorima, sada kada su vratili na velika vrata i prisećaju se raznih situacija o kojima se u medijima pričalo.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 04.Mar.2021

"RASTURILI SMO BEND" Ivana i Goca progovorile o svađama u grupi "Tap 011": "Udario nas je ego trip!"

Članovi grupe Tap 011, Goca Tržan, Ivana Peters i Petar Stupar progovorili su o Gocinom i Ivaninom "hladnom ratu" iz kog se rodilo...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 17.Feb.2021, 20:52

"U Prizrenu su skandirali nešto što nismo razumeli, a onda je NASTAO HAOS" Članovi grupe "Tap 011" otkrili detalj o kom dosad nisu pričali

Tapovci su spremni da novim zvukom probude nostalgiju kod starijih generacija, ali i da pridobiju mlađu...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 15.Feb.2021, 21:02

"Goca Tržan ima upalu pluća, a ni Ivana Peters se NE OSEĆA DOBRO": Milan iz grupe Tap 011 zabrinuo fanove

Grupa "Tap 011" žarila je i palila muzičkom scenom devedesetih godina prošlog veka, a sada su se opet spojili i izbacili novu pesmu pod nazivom "Metar po metar".

Detaljnije >>