Izvor: B92, 17.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnička nesreća u Grčkoj

Solun -- Najmanje četiri osobe su poginule, a četrdesetak ih je povređeno, od kojih pet ozbiljno, u železničkoj nesreći na severu Grčke.

Putnički voz je iskliznuo iz šina posle sudara s kamionom. Voz se kretao iz Soluna ka Aleksandropolju, a nesreća se dogodila u nedelju oko 19.30 na tri kilometra od grada Darma. Policija je saopštila da je u kompoziciji putničkog voza Intersiti u trenutku nesreće bilo 110 putnika.

Spasioci su izjavili da bi u tri prevrtnuta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vagona kompozicije moglo da bude još zarobljenih putnika, ali nisu želeli da kažu koliko se ljudi još vodi kao nestalo. "Čekamo dizalicu da podignemo jedan od vagona, pošto verujemo da pod njim još ima zarobljenih putnika", izjavio je za AP šef grčke vatrogasne službe Andreas Kois.

Prema prvim saznanjima, nesreću je verovatno izazvao vozač kamiona, koji je na železničkom prelazu prevideo znak upozorenja. Vozač je poginuo u nesreći.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.