Vođa talibana u Pakistanu mrtav

Izvor: B92, 10.Feb.2010, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vođa talibana u Pakistanu mrtav

Hakimula Mešud (Beta, arhiva)

Peševar -- Vođa pakistanskih talibana Hakimula Mešud je mrtav, saopštio je pakistanski ministar unutrašnjih poslova Reman Malik. Nije poznato kako i kad je nastradao.

Glasine o Mešudovoj smrti kolale su nekoliko nedelja, pošto su američke rakete sredinom januara pogodile njegovo uporište na severozapadu Pakistana. Mešud je, kako je saopšteno, umro od rana zadobijenih u tim napadima. Talibani su poricali njegovu smrt, ali nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogli ni da dokažu da je živ.

To je prva zvanična potvrda vlasti da je vođa pobunjenika mrtav.

Mešud je bio poznat po izuzetnoj surovosti. Preuzeo je odgovrnost za talas napada u Pakistanu, a osumnjičen je i za napad na bazu CIA u

Avganistanu krajem prošle godine kada je sedam osoba poginulo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.