Verujem da je Bog Brazilac

Izvor: B92, 13.Dec.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Verujem da je Bog Brazilac"

Sao Paolo -- Ekstremno desničarski predsednik Brazila Žair Bolsonaro je izjavio da "nikada nije pomišljao" da će biti šef države.

On je dodao da je u njegovom usponu bilo i elemenata božanskog upliva.

"Nikada nisam pomišljao da ću biti predsednik, niko nam nije dao pobednike, ali verujem da je to bila božja volja. Prvo mi je spasio život, a zatim i dao mandat. Verujem da je Bog Brazilac", rekao je Bolsonaro.

Bolsonaro (64) napadnut je i izboden nožem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u septembru prošle godine, tokom izborne kampanje, i nalazio se u teškom stanju. Potom je, nakon što je skoro tri decenije bio poslanik, pobedio na predsedničkim izborima, zahvaljujući i ogromnoj podršci vernika.

On skoro svakog jutra drži ad hok konferenciju za medije i pozdravi nekolicinu pristalica.

Danas su ga ispred rezidencije dočekali Deda Mraz i dečji hor koji je pevao verske pesme.

"Vi ste najlepši božićni poklon Brazilu za 2020", rekao je čovek u crvenom odelu, a takođe je izrazio podršku vladinoj politici liberalizacije nošenja oružja.

Prema rečima tog Deda Mraza, "porodice imaju pravo da se brane". On je potom od prstiju napravio pištolj, što je bio Bolsonarov zaštitni znak tokom kampanje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.