Veličina nije važna

Izvor: Vostok.rs, 04.Apr.2012, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veličina nije važna

04.04.2012. -

Pre pola veka u Americi bila je izvedena prva operacija uvećanja ženskih grudi. Danas plastika grudi zauzima drugo mesto među najtraženijim plastičnim operacijama. Svake godine u svetu pod skalpel legne preko milion i po žena, sigurnih u to da će ih bujne obline učiniti srećnijim.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<
Na proleće 1962. godine dva američka hirurga Frenk Džerou i Tomas Kronin izveli su prvu u istoriji operaciju mamoplastike 30-godišnjoj Džin Lindsej. Mlada žena se obratila lekarima da joj skine tatovažu sa grudi. Ali hirurzi su joj predložili da postane dobrovoljac eksperimentalne plastične operacije, obećavši joj da će joj uz to popraviti i klempave uši. Uz pomoć implanta i silikona lekari su uvećali grudi za jedan broj. Rezultat je oduševio pacijentkinju: ona je stalno lovila zainteresovane poglede muškaraca.

Za 50 godina ova procedura je stekla ogromnu popularnost. Po statistici svaka druga žena u svetu bar jednom je u životu pomišljala da uveća grudi. U Rusiji je potražnja za ovom operacijom uvek bila visoka, ističe plastični hirurg Andrej Iskornjev.

Osnovi kriterijum je prirodnost. Da niko nikada ne posumnja u veštačku lepotu. To je vrlo važno. Zato biramo implante anatomske forme. Ako govorimo o veličini, treba da bude bujno, ali ne previše.

Žene nalaze hiljadu razloga iz kojih požele plastičnu operaciju. Ipak najrasprostranjenija je želja da se ima lepa figura sa pravilnim proprocijama. Većina želi da legne na operacioni sto radi svojih partnera. Mnoge žene su sigurne da se predstavnicima jačeg pola dopadaju upravo bujne obline, govori psiholog, stručnjak zaodnose muškaraca i žena, rukovodilac projekta Škola lova Alisa Metelina.

Postoje određena tipična mesta, etaloni lepote, koje nameću mediji sa stranica ženskih časopisa, sa TV ekrana. Tačnije postoji neki ideal žene koji se svuda prodaje. To je u principu ono što se dopada muškarcima: duge noge, velike visoke grudi, dug vrat, tanak struk. Naravno, žene žele da odaberu najdostojnijeg, najbogatijeg, najboljeg muškarca. Zato podsvesno žele da odgovaraju takvim idealima.

Psiholozi takođe smatraju da žene koje se rešavaju na operaciju kako bi zadržale partnera, čine veliku grešku. Između ostalog, profesionalni hirurzi u takvim slučajevima odbijaju da izvrše operaciju. Dokazano je da ako se odnosi zasnivaju na ljubavi i poverenju, forma i veličina grudi nije važna.

Izvor: Golos Rossii, © Kollaž: «Golos Rossii»

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.