Izvor: Blic, 09.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro obnova srpskih kuća

Uskoro obnova srpskih kuća

ZAGREB - Pomoćnik hrvatskog ministra za javne radove, obnovu i graditeljstvo dr Ljudevit Herceg izjavio je u zagrebačkom 'Vjesniku' da veruje da će 'iduće godine veći broj kuća čiji su vlasnici građani srpske nacionalnosti biti u obnovi', jer 'pretpostavlja' da će do sredine ove godine županijski uredi izdati 'već oko 4.000 rešenja, koja će se realizovati sledeće godine'. Objasnio je da nakon stupanja na snagu Zakona o obnovi, 'svaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kuća ide u obnovu tek kada županijski ured, na temelju zahteva, izda rešenje o pravu na obnovu'.

Čak oko 70 odsto tih zahteva stiglo je u poslednja tri meseca 2001. godine, 'pa se još obrađuju, izdaju se rešenja i ide se s obavestima onima koji trebaju kompletirati dokumentaciju', napominje dr Herceg, odbacujući optužbe gradonačelnika Gvozda (Vrginmosta) Mile Jerosimića da država gotovo sedam godina nakon 'Oluje' nije na tom području obnovila ni jednu srpsku kuću. M. B. Š.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.