Uhapšena manekenka narko-bos

Izvor: Press, 27.Maj.2010, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena manekenka narko-bos

Bivša kolumbijska misica i top-model Endži Sanklemente Valensija uhapšena je u Argentini pod sumnjom da je regrutovala mlade manekenke da prenose kokain u Evropu
Bivša kolumbijska misica i manekenka Endži Sanklemente Valensija (31) uhapšena je u hostelu u Buenos Ajresu u Argentini zbog sumnje da je bila šefica narko-kartela.
Interpol je u martu raspisao međunarodnu poternicu za njom, nakon što je otkriveno da je regrutovala mlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << manekenke da prenose kokain iz Argentine u Evropu.
Top-modeli raznosili kokain
Policija je, naime, pre pet meseci uhapsila 21-godišnju manekenku sa 55 kilograma kokaina. Preko nje nadležni su došli do još šest modela za donji veš i glamuroznih manekenki, koje su se takmičile na izborima lepote, a koje su krijumčarile drogu. Na kraju je trag doveo do njihove šefice Endži. Tokom te policijske akcije uhapšeno je još nekoliko ljudi, a među njima i Endžin dečko, argentinski maneken. Prema svedočenjima nekih od uhapšenih, policija je došla do zaključka da su Endži i njen dečko bili na čelu kriminalne organizacije.
Endžini dostavljači droge bili su plaćani po 1.300 funti, a kokain su unosili u avion i prebacivali ga iz Kolumbije u Meksiko. Te dostave su se radile svakodnevno. Nakon dolaska u meksički grad Kankun kokain bi dalje putovao u Evropu.

Endžina majka Janet Valensija došla je pred hostel u vreme hapšenja, ali joj policija nije dozvolila da vidi ćerku.
- Ovo je zavera protiv nje. Iskorišćavaju moju ćerku. Ona je nevina - rekla je majka, i dodala da je spremna da da intervju ako joj plate, jer joj treba novac za ćerku.
Advokat bivše misice Kolumbije, nakon njenog hapšenja, rekao je da je njegova klijentkinja nevina, a da nije htela da se preda jer je strahovala da će u zatvoru da bude silovana ili napadnuta.
Endži: Nevina sam!
I sama Endži se, dok je bila u begu, oglasila preko društvenih mreža „Fejsbuk" i „Tviter".
- Neću u zatvor, ne zaslužujem ga. Nevina sam i jako povređena. Ne razumem kako mediji mogu da unište život nekom ko je nevin - pravdala se Kolumbijka.

Inače, Endži Sanklemente Valensija doskoro je bila jedna od najpopularnijih kolumbijskih top-modela. Ona je 2000. godine ponela prestižnu titulu kraljice kafe, ali je morala da je vrati dva dana kasnije zato što se otkrilo da je bila udata, što je protivno pravilima. Ona je bila udata za jednog kolumbijskog preduzetnika u gradu Barankvili, u kojem je rođena. Biznismen joj je platio studije novinarstva, a rastali su se tri meseca kasnije. Neimenovani prijatelj sa fakulteta otkrio je da je Endži odustala nakon tri semestra studiranja, a školarinu je potrošila na silikone u grudima.  

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.