Ubijao uz zvuke violine! (VIDEO)

Izvor: S media, 26.Jul.2011, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijao uz zvuke violine! (VIDEO)

Dok je ubijao žrtve Brejvik slušao kompiziciju za violine "Večno svetlo" u izvođenju Britanca Klinta Mansela. Masovni ubica pre napada napisao da mu je to omiljena pesma, koju je neprekidno slušao kako bi ga podstakla na "strastveni gnev".

Norvežanin Andres Bering Brejvik slušao je muziku "do daske", kako bi suzbio strah, dok je ubijao mlade ljude na ostrvu Utoja.

- Uključiću svoj iPod na najglasnije kako bi suzbio strah - napisao je Brejvik i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da će ga pesma uz koktel steroida i stimulans efedrin, preobraziti u "izuzetno fokusiranu i ubitačnu silu, vojsku sastavljenu od jednog čoveka", prenose hrvatski mediji.

Verzija kompozicije Večno svetlo (Lux Aeterne) korišćena je u prizoru bitke u filmu Gospodar prstenova: Dve kule.

Advokat: Brejvik ne žali zbog masakra

Mediji: Brejvik pokušao da nabavi oružje u Pragu

Norveška odala poštu žrtvama masakra (VIDEO + FOTO)

- Slušao sam tu kompoziciju nekoliko stotina puta i nikad mi nije dosta. Veoma je inspirativna i budi u vama neku vrstu strastvenog gneva. U Gospodaru prstenova je dobra verzija te kompozicije, za koju mislim da je najbolja, a prati najintenzivniju borbu u jednoj od ključnih bitaka - napisao je Brejvik.

Brejvik želi da "Večno svetlo" postane himna njegovog ekstemno desnog pokreta Evropska federacija - S obzirom da je upalila u mom slučaju, verovatno će i u vašem. Osnažujuće umetničko delo - pisao je Brejvik.

Brejvik koristio pušku i pištolj

Norvevški monstrum je ubijao koristeći poluatomatsku pušku Ruger Mini 14, uz dum-dum metke s otrovnim čistim nikotinom, koji je naručio iz Kine i njime napunio vrhove metaka. U svom dnevniku s kraja 2010. naveo je da će - tri ili četiri kapljice staviti u metke, što će ih pretvoriti u smrtonosno hemijsko oružje -

Gađanje je vežbao u streljačkom klubu Oslo, pa je mogao da pogodi žrtve s velike udaljenosti. Imao je i pištolj Glok, koji je koristio u slučajevima manje udaljenosti od žrtava.

Operisao nos, čelo i bradu!

Poznato je da se na samom početku puberteta poverio prijateljima da želi da bude bogat i slavan, ali je na berzi izgubio oko 220 hiljada funti. Otkriveno je i da je Brejvik imao plastične operacije kako bi privukao devojke, pa je u SAD-u "popravio" nos, bradu i čelo.

Jedan njegov prijatelj je rekao da je Brejvik bio zadovoljan rezultatima, ali je dodao da ga nikada nije video sa devojkom. Na fotografijama uoči pokolja, vidljivo je da je išao u solarijum i da se šminkao.

(T portal)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.