UN upozorava: Pakistanu preti glad

Izvor: B92, 03.Okt.2022, 12:11

UN upozorava: Pakistanu preti glad

UN upozorava da će se 5,7 miliona Pakistanaca u naredna tri meseca suočiti sa ozbiljnom nestašicom hrane, kao posledicom katastrofalnih poplava u toj zemlji.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, i pre poplava u Pakistanu je 16 odsto stanovništva bilo suočeno sa nedostatkom hrane.

UN su saopštile da su, u saradnji sa partnerima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do sada uputile pomoć za 1,6 miliona stanovnika Pakistana direktno pogodjenih poplavama.

UN i mnoge države uputile su do sada 131 avion sa humanitarnom pomoći za Pakistan, a svetska organizacija je saopštila da je potrebno sakupiti dodatnih 800 miliona dolara za tu zemlju.

Pakistanske vlasti su saopštile da šteta od poplava iznosi 30 milijardi dolara.

Prema najnibijim podacima pakistanskih zvaničnika, u poplavama je poginulo 1.695 ljudi, pogodjeno je ukupno 33 miliona ljudi i oštećeno više od dva miliona kuća, a raseljeno je stotine hiljada stanovnika koji su trenutno u šatorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ujedinjene nacije upozorile da Pakistanu preti nestašice hrane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 05:29

Ujedinjene nacije upozorile su da će se 5,7 miliona Pakistanaca u naredna tri meseca suočiti sa ozbiljnom nestašicom hrane, kao posledicom katastrofalnih poplava u toj zemlji ovoga leta...Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, i pre poplava u Pakistanu je 16 odsto stanovništva bilo suočeno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.