UKRAJINA PRETI: Obaraćemo ruske helikoptere!

Izvor: BKTV News, 04.Jul.2014, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKRAJINA PRETI: Obaraćemo ruske helikoptere!

Ukrajina će obarati ruske helikoptere u slučaju da povrede ukrajinski vazdušni prostor, izjavio je danas sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) Ukrajine Andrej Parubij.

Navodno su ranije ukrajinski graničari registrovali takve slučajeve, prenosi Itar-Tas s.
Čelnik Saveta je, takođe, rekao da ukrajinska avijacija leti duž >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << granice sa Rusijom i Belorusijom, kako bi odredila gde i koliko snaga Rusije je tamo raspoređeno, kao i da bi odredila koliko opasan može biti pravac ukrajinsko-beloruske granice.
Parubij nije isključio mogućnost uvođenja vanredne situacije na istoku zemlje u skorije vreme, navodeći da je SNBO već pripremio takav dokument.
Parubij tvrdi da je od početka “antiterorističke operacije” u Donjeckoj i Luganskoj oblasti oslobođeno je 17 naselja i da sada Kijev kontroliše 23 od 36 rejona – 13 od 18 u Donjeckoj a 10 od 18 u Luganskoj oblasti, preneo je Ukrinform.
Izvor: tanjug.rs

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KIJEV: Obaraćemo ruske helikoptere ako uđu na naše nebo

Izvor: Kurir, 04.Jul.2014

Ukrajina sada kontroliše 23 of 36 pobunjenih rejona, tvrdi zvaničnik za bezbednost Andrej Parubij..KIJEV - Ukrajina će obarati ruske helikoptere u slučaju da povrede ukrajinski vazdušni prostor, izjavio je danas sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) UkrajineUkraine rocket launcer...Navodno...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.