Izvor: B92, 09.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traje opsada Crvene džamije

Islamabad -- Crvena džamija u Islamabadu pod opsadom je već nedelju dana i nema naznaka da će kriza uskoro da se razreši.

Do sada je u okršajima policije i radikalnih studenata poginula 21 osoba. Vlada se suočava sa sve većim pritiskom da krizu okonča. Prema različitim izvorima, u džamiji je između nekoliko stotina i skoro 1.800 ljudi. Pakistanski ministar vera Ajaz ul Hak tvrdi da su žene i deca koji su u džamiji u stvari taoci ekstremista, a da su u džamiji i petorica treniranih boraca povezanih sa Al Kaidom.

Verski vođa Abdul Rašid Gazi kaže da će on i njegove prostalice radije izvršiti samoubistvo nego što će se predati i da se u džamiji nalaze njegovi studenti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.