Suspendovan glavni tužilac BiH

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Sep.2016, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovan glavni tužilac BiH

Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog saveta (VSTS) donela je odluku o privremenoj suspenziji glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića, potvrđeno je iz VSTS-a.

Prvostepena disciplinska komisija VSTS-a je povodom zahteva Kancelarije disciplinskog tužioca VSTS-a donela odluku da se glavni tužilac BiH Goran Salihović privremeno udaljava sa dužnosti glavnog tužioca do okončanja disciplinskog postupka, počevši od 29. septembra, navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Salihović na ovu odluku ima pravo žalbe, ali njegova žalba ne odlaže izvršenje.

Salihović Glavni državni tužilac je poslednjih dana u medijima iznosio tvrdnje da je disciplinska tužba protiv njega podneta nakon što je uputio poziv za saslušanje predsednika RS Milorada Dodika u slučaju referendum.

Odluka u suspenziji Salihovića doneta je nakon što je disciplinski tužilac u avgustu pokrenuo istragu protiv Salihovića zbog sumnji da je zloupotrebio položaj.

Kancelarija disciplinskog tužioca je podnela disciplinsku tužbu VSTS protiv glavnog tužioca, zbog medijskih navoda da je Salihović posredstvom drugih osoba zatvorio više istraga protiv predsednika RS Milorada Dodika, koje se odnose na organizovani kriminal i korupciju.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izneo je ranije optužbe na račun Salihovića da je odgovoran za curenje informacija o određenim predmetima koji se vode u državnom Tužilaštvu, a, pre svega u slučaju kupovine Dodikove vile na Dedinju, kao i u predmetima "Bobar banka" i "Pavlović banke".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Suspendovan glavni tužilac BiH,"razlog Dodik i referendum"

Izvor: B92, 28.Sep.2016

Banjaluka -- Disciplinska komisija Visokog tužilačkog i sudskog saveta suspendovala je glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića...On je suspendovan do okončanja disciplinskog postupka, koji je protiv njega pokrenut zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i ovlašćenja, saopštio je Visoki...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.