Sukobi u Šarlotsvilu u Virdžiniji

Izvor: Vostok.rs, 13.Avg.2017, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi u Šarlotsvilu u Virdžiniji

Policija Virdžinije uhapsila je tri osobe zbog mitinga u Parku emancipacije u Šarlotsvilu i nemira izazvanih zabranom okupljanja.

Kako se navodi u saopštenju policije države Virdžinija, objavljenom na Fejsbuku, protiv 21-godišnjeg stanovnika Tenesija je pokrenut postupak zbog kršenja javnog reda, protiv 21-godišnjeg stanovnika Virdžinije je pokrenut postupak zbog napada i nanošenja telesnih povreda, a protiv 44-godišnjeg stanovnika Floride za nošenje oružja bez dozvole.



Kako je ranije saopšteno, policijski helikopter koji je pratio proteste i sukobe u Šarlotsvilu u Virdžiniji srušio se u šumskoj oblasti, i tom prilikom su poginule dve osobe.

Guverner Virdžinije Teri Makolifi proglasio je juče vanredno stanje pred održavanje velikog skupa rasističkih desničara protiv planova lokalnih vlasti da iz parka u centru grada uklone statuu generala Roberta Lija, komandanta snaga Konfederacija u američkom građanskom ratu i protivnika ukidanja ropstva.

Istovremeno su izbili nasilni sukobi između prodesničarskih grupa i antirasista, koji su se takođe okupili u gradu, tokom kojih je automobil uleteo u grupu demonstranata, što je izazvalo stradanje ljudi. Poginule su tri osobe, dok je 35 povređeno.

Vozač automobila je uhapšen i nalazi se u pritvoru, a nasilje u tom američkom gradu osudio je i američki predsednik Donald Tramp.

Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.