Šoljom predložio, Josipović prihvatio

Izvor: Glas javnosti, 16.Mar.2010, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šoljom predložio, Josipović prihvatio

BUDIMPEŠTA - Mađarski predsednik Laslo Šoljom izjavio je da je, tokom jednodnevne posete hrvatskog predsednika Ive Josipovića Budimpešti, svom gostu izneo inicijativu o organizaciji trilateralnog susreta Mađarske, Hrvatske i Srbije, kao i da je predsednik Josipović tu inicijativu prihvatio.

Mađarski predsednik je posle sastanka s Josipovićem pojasnio da ta trilaterala ima određenu tradiciju, budući da su se bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić, srpski predsednik Boris Tadić >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i on sastali već u Kopačkom ritu, gde su pokrenuli određena politička pitanja.

"Pre tri dana bio sam u Vojvodini, tamo sam se sreo s predsednikom Tadićem. Mislio sam da je vreme da se ta inicijativa obnovi i siguran sam da će predsednik Tadić prihvatiti", rekao je Šoljom nakon susreta s Ivom Josipovićem.

Hrvatski predsednik je naglasio kako su saradnja i sigurnost u regionu, kao i dobrosusedski odnosi jedan od glavnih ciljeva koje Hrvatska želi da ostvari u spoljnoj politici. Josipović je izrazio zadovoljstvo i zbog činjenice da Zagreb i Budimpešta dele zajednički pristup regionalnoj politici.

"Upravo zato su važne inicijative poput ove, koju je izneo mađarski predsednik i ja je, naravno, pozdravljam", rekao je Josipović.

Pa Josipovicu za dobrosusedske odnose moras nesto i da ucunis.

Da kaznjavas one koji govore ili pisu Srbe na vrbe, da ukines praznike kojima praznujete pokolje Srba, da povucete tuzbu iz medjunarodnog suda protiv Srbije jer oni koji su Hrvatima i Hrvatskoj naneli zlo tima se sudi ili su osudjeni na bilo koji nacin, a kako ste vi osudili ubice Srba medju vama?

Pa na taj se nacin ne gaje dobrosusedski odnosi.

Kluni ima ulogu supkoljupca.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.