Izvor: B92, 14.Mar.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikalni protest u Lisabonu

Lisabon -- Oko 200.000 portugalskih radnika i nezaposlenih protestovalo je u Lisabonu zahtevajući više radnih mesta i veće zarade, saopštili su organizatori protesta.

Demonstranti su se odazvali pozivu Generalne konfederacije portugalskih radnika, bliske portugalskoj Komunističkoj partiji, koja je organizovala skup pod nazivom "Promenimo pravac".

Odbijajući da "presuđuje" u sporu između vlade i sindikata o broju prisutnih na sličnim protestima, portugalska policija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prošle godine odlučila da više ne saopštava broj okupljenih na nekom sličnom skupu, rekao je portparol policije.

Demonstranti su izrazili nezadovoljstvo ekonomskom i socijalnom politikom vlade socijalista Žozea Sokrateša.

U trenutku kada i portugalsku privredu pogađa kriza, u toj zemlji bi na jesen trebalo da se održe parlamentarni izbori, a vlada je kako se i očekivalo borbu protiv nezaposlenosti postavila kao svoj prioritet.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.