Samit Trampa i Kima ipak bio uspeh

Izvor: RTS, 03.Mar.2019, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Samit Trampa i Kima ipak bio uspeh"

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Bolton ocenio je da je samit predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una u Vijetnamu bio uspešan, uprkos tome što nije postignut sporazum o denuklearizaciji Korejskog poluostrva.
Džon Bolton je u tri televizijska intervjua pokušao da objasni da je Tramp unapredio interese nacionalne bezbednosti SAD tako što je odbio loš sporazum, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istovremeno radeći na tome da ubedi Kima da prihvati "veliki dogovor koji bi mogao da napravi razliku za Severnu Koreju".

"Tramp ne želi dogovor po svaku cenu, ni sa Severnom Korejom, ni sa bilo kim, ako je to suprotno američkim nacionalnim interesa", rekao je Bolton, prenosi AP.
Bolton je rekao da je Tramp preokrenuo tradicionalnu diplomatiju, pa tako i u slučaju Severne Koreje i dodao da je "tradicionalna diplomatija bila neuspešna u poslednje tri administracije".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bolton: Samiit Trampa i Kima ipak bio uspeh

Izvor: Vesti-online.com, 03.Mar.2019

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Bolton ocenio je danas da je samit predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una u Vijetnamu bio uspešan, uprkos tome što nije postignut sporazum o denuklearizaciji Korejskog poluostrva...Bolton je u tri televizijska intervjua...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.