Samaras priznao poraz

Izvor: B92, 25.Jan.2015, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samaras priznao poraz

Odlazeći premijer Grčke i lider Nove demokratije Antonis Samaras zvanično je priznao poraz na izborima.

"Grčki narod se oglasio i mi poštujemo njihovu odluku", rekao je Samaras u kratkom obraćanju novinarima.

On je kazao da mu je "savest čista" jer je Nova demokratija upozoravala na najgore, uspela da povrati kredibilitet zemlje i postavi temelje za povratak privrednog rasta.

"Danas, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predajem zemlju bez deficita, koja se na pravi način oporavlja od krize, koja je članica Evropske unije i zone evra. Nadam se da će naredna vlada sačuvati ta dostignuća", poručio je Samaras.

On je dodao i da je Nova demokratija spremna da igra ulogu jemca evropske stabilnosti.

Samaras je prethodno preko telefona čestitao pobedu lideru Sirize Aleksisu Ciprasu.

Siriza je, prema zvaničnim preliminarnim rezultatima, pobedila na prevremenim parlamentarnim izborima u Grčkoj sa 35,5 odsto glasova, dok je Nova demokratija na drugom mestu sa 28 odsto glasova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.